4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Panik yapmak yok

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye'ye etkisi olabileceğini ancak panik yaparak piyasaları daha da sıkıntıya sokmanın anlamı olmadığını söyledi. 

Küresel kriz, dövizin yükselmesi ve bunun Türkiye'ye yansımasıyla ilgili değerlendirme yapan Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Dünyadaki küresel krizle birlikte finansal sektördeki kriz, bizim gibi gelişmekte olan ülkeleri etkiler. Küresel ekonomik kriz, büyüme hedeflerinde küçülmelere neden olabilir. Yeni iş sahaları açılmasında sıkıntı yaşatabilir" diyerek, "Dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye'ye etkisi olabilir ancak panik yaparak piyasaları daha da sıkıntıya sokmanın manası yok. 2001 krizinden sonra altyapı sağlam tutuldu. Eskisi gibi kriz olacağını tahmin etmiyoruz" yorumunu yaptı. 

Türkiye'de yüzde 4'lük büyümenin hedeflendiğini belirten Erkoç, "2006 yılına kadar sağlanan yüzde 7,5'lik büyüme hedefini tekrar sağlamak zorundayız. Yüzde 4'lük hedefin üzerine çıkılmalı" ifadelerini kullandı. 

Krizin ülkemizi fazla etkilememesi için siyasi istikrar ve güven ortamının önemine temas eden MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yaşına basacağı 2023 yılında gelişmiş 10 ülke arasında yer alma hedefine varabilmemiz için, 130 milyar dolar ihracat rakamını 500 milyar dolarlara çıkarabilmemiz için, milli gelirimizi kişi başına 20 bin dolarlara yükseltebilmemiz için siyasi istikrar ve güven çok önemlidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 11:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?