3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Parkmetre uygulamasına devam...

MALATYA'DA PARKMETRE UYGULAMASI YAYGINLAŞTIRILIYOR

Malatya Belediye Meclisi'nin parkmetre uygulaması için Encümene yetki verdiği cadde ve sokak sayısı 21 bölgeden 31 bölgeye çıkartılıyor.

Malatya Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısını Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın başkanlığında yaptı. Toplantıda Karakaş Konağı'nın çevresindeki yapılaşma hakkında verilen bilgide, Karakaş Konağı'nın yanındaki inşaatın Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayı ile yapıldığı aktarıldı.

Toplantıda 2010 Mali Yılı Belediye Bütçe ve Ücret Tarifesi hakkındaki teklifin yeniden görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmesi ve 18 Kasım'da tekrar görüşülmesi kararlaştırıldı.

Belediye Meclisi'nde Fuzuli, Milli Eğemenlik, Turgut Temelli, Sivas, Hastane, Aslantepe, Mehmet Buyruk, Barbaros, Tevfik Temelli, Niyazi Mısri, Sinema, Cezmi Kartay, Halep, Mimar Sinan, Zapcıoğlu, Boztepe Caddeleri ile Akpınar Meydanı, Atmalı sokak, Eski belediye Arkası, Eski Şire Pazarı civarı, Halfettin Sokakta parkmetre uygulaması yapılması için daha önce Encümen'e verilen yetkiye ek olarak Niyazi Mısrı mahallesi İsmetiye sokakları, Aslantepe caddesi, Cengiz Topel caddesi, Halep caddesi devamı,

Çetinkaya mağazası arkası ile Aslanbey Camii arasında kalan bölüm, Mücelli caddesi, İsmet Paşa caddesi, Hamikoğlu sokak, Ferhadiye sokak ve Cumhuriyet caddesi üzerinde de parkmetre uygulaması yapılması için Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün Encümene yetki verilmesi konusundaki teklifi de görüşüldü.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bazı cadde ve sokakların uzun süreli park olarak kullanıldığı, ancak bu cadde ve sokaklara parkometre uygulaması başlatılması durumunda bu bölgelerde trafiğin daha rahat uygulanacağını söyledi. Çakır, parkmetre uygulamasının mahalle arasında olmayacağını belirtti. Parkmetre uygulaması yeniden görüşülmek üzere Trafik İhtisas Komisyonu'na havale edildi.

Toplantıda Memur Disiplin Amirliği Yönetmeliği de görüşülerek kabul edildi.

Malatya Belediyesi'nin Teknokent için kurulacak olan şirkete yüzde 5 oranında ortak olması ile ilgili teklif hakkında bilgi veren Çakır, bu şirkete Teknopark'ın Malatya'da kurulmasına destek için ortak olmayı düşündüklerini, ancak Malatya'daki sanayicilerin bu oluşuma ortak olması halinde ise Belediye'nin geri çekilebileceğini belirtti. Çakır, "Teknopark gibi kurumların bölgemize gelmesi için destek vermeliyiz" dedi.

Meclis'te Turan Emeksiz Caddesi isminin Milli Egemenlik Caddesi'ne verilmesi ile ilgili teklif İmar Komisyonunca adres yazışmalarında sıkıntı doğuracağından ret edildiği belirtildi. Komisyonun kararı oy çokluğu ile kabul edildi.

Turgut Özal Tıp Merkezi, üniversite ve yakın çevresindeki yerleşim alanlarının Malatya Belediyesi sınırlarına dahil edilmesi ile ilgili teklifte görüşülerek kabul edildi.

MALATYA'DA PARKMETRE UYGULAMASI YAYGINLAŞTIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 16:44:01
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 17:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?