4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Partililerden ziyaret

 Ak Parti Malatya milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve İhsan Koca, AK Parti heyetiyle birlikte Orduzu Beldesi’ni ziyaret etti. 

AK Parti Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz ve İhsan Koca, İl Başkanı Ahmet Çakır ve merkez ilçe Başkanı Celal Ekici'yle birlikte Orduzu Beldesi'ne giderek, belediye binası önünde halkın sorunlarını dinlediler. 

Orduzu Belediye Başkanı Mustafa Karaman ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, beldenin en önemli sıkıntısının sulama suyu olduğunu söyledi. Karaman, içme suyunda yaşanan sıkıntıyı Pınarbaşı ile çözdüklerini belirterek, "Sulama suyunda büyük problemlerimiz var. çat barajından medet umuyorduk. Ancak, çat barajının durumuda iyi değil. Bu konuda bir çalışma başlattık ve Karakaya Barajı'ndan su almayı düşünüyoruz" dedi. 

Öte yandan Belde'nin çıkarılan kanun kapsamında Malatya Belediyesi’ne bağlanmasından dolayı halkın sıkıntılı olduğuna da dikkat çeken Karaman, "Vatandaşlarımız hizmetlerin yetersiz kalacağını düşünüyor. Keşke Malatya Belediyesi Büyükşehir Belediyesi olsa ondan sonra bağlansaydık. Umuyorum her şey güzel olur" şeklinde konuştu. 

AK Parti İl Başkanı Ahmet Çakır ise, Belde'de yaşanan sıkıntıları dinlemek amacıyla geldiklerini ve halkın sorunlarını yakında istişare edeceklerini söyledi.
Orduzlu vatandaşlar da Malatya Belediyesi’ne bağlanmalarının sıkıntı yaratacağını ve bu konunun görüşülmesini istediler. Orduzu'da bulunan yeşil alanların imara açılacağını ileri süren vatandaşlar, "Eğer böyle olursa seçimlerde halk gerekeni yapar" dediler. 

Burada konuşma yapan AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, Orduzu Beldesi’nin Malatya Belediyesi’ne bağlanması sonrası hizmet alımlarında düşmenin yaşanmayacağını belirterek, "İmar işlerinin tek elden yürütülmesi iyi olacaktır. Bence bu çok iyi bir uygulama. Kanun çıktığı için yapabileceğimiz birşeyde yok. Şunu söylemeliyim ki, şu an aldığınız hizmetten daha azını almayacaksınız. Daha iyi hizmet alacaksınız" dedi. 

Su konusundaki sıkınıtlara da değinen Öz, su konusunda kuraklığın getirdiği bir sıkıntının söz konusu olduğunu ifade ederek, "Kaynakları iyi kullanmamız gerekiyor. Tabi bunun yanında sulama teknikleride önemli. Kapalı sulama sistemine geçmemiz gerekiyor. Geçen günlerde çat barajında bir takım incelemelerde bulunduk. Tabi Çat barajının da desteğe ihtiyacı olduğunu gördük. Bu nedenle Şerefhan çayından Çat barajına destek amacıyla su pompalanacak. Bence Çat barajından buraya su gönderilmesi maddi açından da uygun olur. Ancak, Karakaya Barajından su alınması gerkiyor ise, elimizden geleni yaparız" şekilnde konuştu.
Milletvekili İhsan Koca ise, vatandaşların sorunlarını bire bir görüşerek, yerinde tespit edip, çözmek için bu gezileri düzenlediklerini söyledi. 

Vatandaşlardan biri konuştuğu esnada birden Milletvekili İhsan Koca'ya dönerek, "Sayın Vekilim benzetmek gibi olmasın ama, Tek Türkiye dizisinde muhtar rolünde oynayan adama çok benziyorsunuz" demesi üzerine vatandaşlar kahkaha attı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 18:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?