30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Patlayan doğalgaz borusu korkuttu

MALATYA'DA İŞ MAKİNASI DOĞAL GAZ BORUSUNU PATLATTI

Malatya'da iş makinesinin patlattığı doğal gaz borusundan yükselen alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre olay, Şeyhbayram Mahallesi ile Özalper Mahallesi arasındaki Hoca Yakup Sokak'ta meydana geldi. Malatya Belediyesi'ne ait iş makinası, sözü edilen sokaktaki içme suyu arızasını gidermek için kazı yaptığı sırada, kepçenin ucu kazaen doğal gaz borusuna değip parçaladı.

Patlayan borudan çıkan alevler, yakındaki elektrik direği ve tellerine kadar yükselirken olay yerine TEDAŞ, Malatyagaz ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. TEDAŞ elektriği, Malatyagaz doğal gazı kesti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın kısa sürede söndürüldü.

Yangın yerine gelen Malatya Belediye başkan yardımcısı Alican Bozkurt, yaptığı açıklamada, "İçme suyu boru arızasına müdahale etmek isteyen iş makinesi, kazaen doğal gaz borusunu da parçalamış. Olay yerinden geçen elektrik tellerine alev sirayet edince yüksek alevler çıkmış. Yol ortasında gerçekleşen bu üzücü olayda tesellimiz can kaybı olmamasıdır" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 16:08:05
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 16:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?