3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

PKK'lılara tepkiler çığ gibi

PKK'LILARIN KAHRAMAN GİBİ KARŞILANMASINA TEPKİLER

PKK'lıların Türkiye girişlerinde kahraman gibi karşılanmalarına ve bunun gövde gösterisine dönüştürülmesine tepkiler devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, "Açılım konusunda, kendilerine suç ortağı arıyorlardı. İmralı'dan sesler yükselmeye başladı. Kapalı kapılar arkasında pazarlıklar yapıldı. Nihayet şapka düştü kel göründü. Kandil'de uğurlama törenleri düzenlendi. Terör Örgütü'nün başı, tehdit ve şantaj dolu bir konuşma yaptı. Türkiye'ye meydan okudu. Özenle seçilmiş teröristler birer konuşma yaptılar. Moral depoladılar. Özenle giydirilmişler,

kılık kıyafetleri özenle seçilmişti. Yıllardır bu ülkeye ve insanlarına kan kusturan PKK militanları, sınırımızdan içeri girdiler. Devlet törenini aratmayacak şaşaalı törenlerle karşılandılar. PKK'lıların gövde gösterisi bizleri üzmüştür. Burunları kanamasın diye tüm özen gösterildi. Ellerinde İmralı'dan yazılıp, Kandil'e gönderilmiş mektuplar vardı. Seyyar mahkemeler kuruldu. Özel Savcılar gönderildi" diyerek, PKK'lıların Türkiye girişlerinde kahraman gibi karşılanmalarına ve bunun gövde gösterisine dönüştürülmesine tepki gösterdi.

"TÜRKİYE PAZARLIĞA GİRMEDEN TERÖRÜ BİTİRMELİDİR"

Bu arada, Ülkücü İşçiler Derneği Malatya İl Başkanı Vahap Murat da, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, "Türkiye, silahlı ve silahsız bütün imkanlarını kullanarak, teröristleri ortadan kaldırmak ve bunların adalete teslim olmalarını hiçbir pazarlığa girmeden, kimsenin ipoteğine bırakmadan terörü bitirmek zorundadır" diyerek, PKK'lı teröristlerin teslim olma töreninde yaşanan gövde gösterisine izin verilmesini kınadı.

PKK'LILARIN KAHRAMAN GİBİ KARŞILANMASINA TEPKİLER
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 16:52:04
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 18:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?