4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

PKK'ye yönelik Nevruz operasyonu

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün terör örgütü PKK'ya yönelik olarak düzenlediği Nevruz Operasyonunda DTP İl Başkanı Kemal Çalgan ile birlikte gözaltına alınan toplam 18 kişi adliyeye çıkartıldı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) tarafından terör örgütü PKK'nın alt birimi olduğu iddia edilen bir gençlik hareketine yönelik olarak uzun süren bir süreden beri sürdürdüğü istihbarı çalışmalar ve bazı PKK operasyonlarında gözaltına alınan şahısların verdiği ifadeler üzerine başlatılan Nevruz Operasyonu'nda 3 gün önce Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanı Kemal Çalgan'ında aralarında bulunduğu toplam 18 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Çoğunluğu üniversite öğrencisi olan şüpheliler, polisteki sorgularını bitmesinden sonra geniş güvenlik önlemleri altında Malatya Adliye Sarayı'na getirildiler. Şüpheliler, ana kapıdan adliyeye çıkartılmayarak, güvenlik nedeniyle direk adliye binasının zemin katından içeri alındılar.

Öte yandan, başlatılan operasyonun değişik çalışmaları ile devam ettiği ve bundan sonrada bazı gözaltıların olabileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 17:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?