6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Plaka özelleştirmelerine tepkiler büyüyor

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu’nda yapılacak olan yeni değişiklik kapsamında araç plakası basım işinin şoförler odalarından alınarak özelleştirilecek olmasına tepki gösterdi. Keskin, plakalara olan güvenlirliğin kaybettirileceğini söyledi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlar Kurulu toplantısı yapıldı. Esnaf Sarayı’nda yapılan toplantıda konuşan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, 507 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu’nda yapılacak olan değişiklikle ilgili olarak hazırlanan yasa tasarısının Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda değiştirilerek, Başbakanlığa gönderildiğini söyledi.

Keskin, kendisinin de hazırlığında görev aldığı tasarının Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda büyük oranda değiştirilerek Başbakanlığa sunulmasını görmelerinden dolayı üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Üzerinde mutabakat sağladığımız tasarıyı kitaplaştırarak bütün odalara dağıttık. Ancak Başbakanlığa verilen taslağa baktık ki, gece ile gündüz gibi büyük bir fark var" dedi.
Keskin, değiştirilen esnaf ve sanatkarlar kanun tasarısının vatandaşın odalara olan güvenini azaltacağını kaydederek, "Her köşe başında bir plaka basılırsa bu alanda bir güvensizlik meydana gelir. Burada büyük bir yanlışlık yapılıyor" diye konuştu.

Başbakanlığa sunulan yasa tasarısını yeniden görüşmek için başlattıkları çalışmalarda olumlu gelişmeler sağlamadıklarını kaydeden Keskin, tasarıda 200 üye şartının 500’e çıkartıldığını ve bunun gerçekleşmesi durumunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çok sayıda odanın kapanacağını kaydetti. Bu yasa ile oda başkanının görevden alınmasının gerçekleştirilmeye çalışıldığını belirten Keskin, seçimle iş başına gelen oda başkanlarının bürokratlarca alınmaya çalışıldığını ifade etti.

malatya
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 15:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?