3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Poliklinik Aile Hekimliği olacak

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'ne ait olan Mehmet Acet Sağlık Polikliniği Birimi, Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Aile Hekimliği Birimine dönüştürülecek.


Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Esnaf Sarayı altındaki Mücelli Sağlık Ocağı'na bağlı birim olarak hizmet yürüten Mehmet Acet Sağlık Polikliniği gezerek incelediler.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, "Önceki gün ve dün toplam 350 kişiye burada sağlık hizmeti verildi. Burada yeni düzenleme yapılarak ilave doktor ve sağlık personeli atanacak. Geçtiğimiz yıl burada 26 bin 731 kişi sağlık hizmeti aldı" dedi.


Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin de, "Malatya merkezinde Malatya'ya yakışan bir mekan oluştu. Burada hem esnaf ve sanatkarlar hem de Malatyalılar yararlandı. Burada 1 doktor, hemşire ve sağlık personeli çalışıyor. Burayı ileriki dönemlerde, yani bir kaç ay sonra bir aile hekimliği birimi veya bölgesi yapmak istiyoruz. Burada mutlaka en az 2 hekim arkadaşımız, yardımcı sağlık elemanı personelimiz istihdam edilecektir" şeklinde bilgi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 11:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?