3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Polis Çocuk Festivali düzenledi

 Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 'Çocuk Festivali' düzenlendi.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 'Çocuk Festivali'ne çoğunluğu anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencileri, velileri ile polis yakınları ve kalabalık bir topluluk katıldı. Festivalde, Malatya il merkezindeki farklı bölgelerden toplam 14 ilköğretim ve anaokulu etkinliklere katılarak geceye renk kattı.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, yaptığı konuşmada festivalin amacının hızla artan polis-vatandaş işbirliğinin daha da geliştirilmesi olduğunu söyledi. Kahya, "Geleceğimiz olan çocuklarımız suç ve suçlulardan uzak tutarak onların daha güvenli bir ortamda yetişmelerini arzuluyoruz. Bunu sağlamanın en önemli yolu küçük yaşta çocuklarımızın polisi sevmeleri ve onları kendi güvenliklerini sağlayan 'Polis Amca' tanımalarıdır. Çocuk festivali ile hem mesleğimizin tanıtımını yapmak, hem de toplumsal bütünleşmeyi  en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Birincisini düzenlediğimiz Çocuk Festivali'nin okullarımızla birlikte her yıl geleneksel olarak yapılmasını düşünüyoruz" dedi.

Etkinlik esnasında bir çocuk, su kovası içine konulmuş olan karanfilleri Emniyet Müdürü Kahya'nın üzerine döktü. Ancak, olay esnasında kovada su olduğunu sananlar, ayrı bir heyecan yaşadı. Çocuk Festivali'nde 14 ayrı ilköğretim ve anaokulundan toplam 205 öğrenci, etkinliklerde rol aldı. Festivale katılan öğrencilere hediye paketi verildi. Festival sırasında hediye çekilişi ile çocuklara bilgisayar, akülü araba ve bisiklet ile çeşitli eşyalardan oluşan hediyeler dağıtıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 10:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?