6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Polis gününde bomba robotu şov

Malatya'daki Polis Haftası kutlaması töreninde bomba robotunun gösterisi güne damgasını vurdu. Malatya'da ilk kez kullanılan bomba robotu, kullanımı ile görenleri şaşırttı. Polis Yürüyüşü'ne ise halk destek verdi. 

Türk Polis Teşkilatı'nın 162. kuruluş yıldönümü kapsamında Atatürk Anıtı önünde bir tören yapıldı. Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen ile birlikte kalabalık bir topluluk ve emniyet mensupları katıldı. Törende konuşan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Teşkilatımız yaklaşık iki asırdır, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü, vatandaşın can ve mal güvenliğini, kanun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlamak üzere kendisine verilen görevi, her türlü şartta büyük bir özveriyle sürdürmektedir. Yasalarla verilen görevin yerine getirilmesinde, demokratik hukuk kurallarına, insan haklarına saygıya, vatandaşlarına sevgi ve saygıyla yaklaşarak, yerine getirmesinin yanı sıra kendisini sürekli yenilemeye teşkilatımız büyük önem vermektedir" dedi. 

Hizmetteki bu çağdaşlaşmanın, teşkilatlarının her geçen gün daha da gelişmesini ve güçlenmesini sağlayacağını vurgulayan Kahya, "Bizim gücümüz, milletimizin gücüdür. Suç ve suçlularla yaptığımız mücadele, toplumun her kesimince takdir edilmektedir. Halkımızın güveni ile suçu önleme ve suçla mücadelede başarı grafiğimiz daima artacaktır" ifadelerini kaydetti. 

Vali Halil İbrahim Daşöz ise Polis Teşkilatı'nın şanlı gününü kutladığını belirterek, Türk Polis Teşkilatının devletin geleneğinde önemli bir kurum olduğunu belirtti. Daşöz, Türk Polis Teşkilatı tarihinin bugün bir çok devletin tarihinden daha eski olduğunu kaydetti. Polisin halkın gönlünde taht kurduğunu belirten Daşöz, polisi ise her geçen gün halkla bütünleştiğini ifade etti. 

Polis kortejinden sonra Atatürk Anıtı önünde 75 bin YTL'ye mal edildiği belirtilen Bomba Robotu gösterisi yapıldı. Önce normal şartlarda bir bomba düzeneği patlatılırken, bomba robotu ise uzaktan kumanda ile çalışarak, bombaları imha etti. Patlatma esnasında bomba robotu gösterisini son bölümünde bomba olarak kullanılan boş tenekeyi izleyicilerin üzerine fırlattı. Şans eseri yaralanan olmadı. 

Polis korteji daha sonra Atatürk Anıtı ile Öğretmenevi arasında yürüyüş yaptı. Yürüyüş esnasında vatandaşlar polise yoğun ilgi gösterdi. Ülkü Ocakları önündeki geçiş esnasında ise "Polise uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atılıp, polislerin üzerine gül yaprağı bırakıldı. 
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 17:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sezai sezai erhan IP: 88.228.145.xxx Tarih : 15.04.2007 15:50:40
halkımızın büyük teveccühü mazhar olan değerli polislerimizin vatan savunmasında ve güvenliğinde ne kadar önemli olduğu açıkça bellidir yaşasın türk polisimiz