3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıldönümü nedeniyle Malatya'da bir tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin su numunun ardından Anıt Özel Defterini imzalayan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, yaptığı konuşmasında, "Kurulduğu günden bu yana, daima yüce milletinin emrinde ve hizmetinde olmanın haklı gururunu duyan teşkilatımız, devlete, kanunlara, insan hak ve hürriyetlerine daima sahip çıkmış, toplumun her gün gelişen ve değişen taleplerine ayak uydurarak, görevini başarı ile yerine getirmiş ve getirmeye devam edecektir. Bizler cumhuriyetimizin, milli bütünlüğümüzün, Atatürk ilke ve inkılapları ile vatandaş hak ve hürriyetlerinin onurlu ve sadık koruyucuları olarak, nice tehlikelere göğüs germiş gerektiğinde de bu uğurda canını bile vermekten çekinmemiş bir teşkilatın mensupları olarak gururluyuz. Ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası için her zaman şehitler verdik, gerekirse vermeye devam edeceğiz. Suçu önleme görevi yalnız polisin değil toplumunda görevidir. Çünkü suç yalnız suçtan zarar gören kişiye karşı değil, bütün topluma karşı işlenir. Bu konuda toplumun bütün bireylerinin çeşitli seviyelerde sorumlulukları söz konusudur. Düzenli bir toplum hayatı için, kişilerin kendilerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmesi şarttır. Unutmayınız ki, hak ve hürriyetlerin korunmasında en büyük teminat, başkalarının hak ve hürriyetlerine gösterilen saygıdır. İç huzurun ve barışın sağlanması ve devam ettirilmesi birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi ile mümkündür" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, "Emniyet Teşkilatı'nın Türkiye'nin en köklü kuruluşlarından birisi olduğunu söyleyerek, polisin huzur ve güveni sağlamak için görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi. Daşöz, polisin Malatya'da halk ile ilişkilerinin çok iyi düzeyde olduğunu belirterek, bu konuda teşekkür etti.

Malatya'nın huzur kenti olduğunu belirten Daşöz, "Halk güvenini sağlayamayan toplumlar ileriye gidemezler. Bugün ilimizde polislerimiz, sosyal sorumluluk kapsamında Polis Amca İlköğretim Okulunu yaptırmış, önemli bir teknolojik yapı olan MOBESE'yi hayata geçirmeye katkı sağlamış, aynı zamanda sokaklarda çalışan çocuklara da yönelik çok saygılı çalışmayı da yapmışlardır" dedi.

Konuşmalardan sonra tören geçişi yapıldı. Vatandaşlar polislere yoğun ilgi gösterdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 12:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?