3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Polisten kırtasiye desteği

Malatya'daki göçer ailelerin okula giden çocuklarının ihtiyaçlarını polisler karşıladı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği sosyal içerikli çalışmaları kapsamında Yıldıztepe Mahallesi'ndeki göçer ailelerin okula giden çocuklarının ihtiyaçlarını karşıladı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Galip Kahya, Çocuk Şube Müdürü Selim Özdemir ve Toplum Destekli Polislik Bürosu çalışanlarının katıldığı etkinlikte Yıldıztepe Mahallesi'nde yaşayan göçer ailelerin çocuklarının okul kıyafetleri ve kırtasiyeleri verildi.

Çocukların kıyafetleri ve hediyelerini veren Emniyet Müdür Yardımcısı Galip Kahya, çocuklarla tek tek ilgilenerek okumanın önemini vurguladı. Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Yusuf Çakmak, Malatya Polisi olarak sosyal içerikli pek çok çalışmaları bulunduğunu, bunlardan bir tanesinin de Yıldıztepe Mahallesi Sosyal Sorumluluk Projesi olduğunu belirterek, "Bu projemiz, Malatya ili, Yıldıztepe Mahallesinde yaşayan ve kendilerini Göçer olarak nitelendiren sosyal grubu kapsamaktadır. Yoksulluk ve yoksunluğun yoğun olarak gözlemlendiği bu mahallede, Emniyet Müdürümüz Ali Osman Kahya'nın desteği ile 'Göçerlerin Sosyolojik Profili' adlı bir çalışma yaptık. Araştırmamızın verilerine göre Yıldıztepe Mahallesinde ikamet eden göçer vatandaşlarımızın yaşadığı problemleri 7 başlık halinde belirledik. Tespit ettiğimiz problemlerden belki de en önemlisi göçerlerin eğitim düzeyinin son derece düşük olması ve eğitim sürecinde yaşanan problemlerdi. Polis olarak amacımız problem odaklı çalışarak herhangi bir suç
meydana gelmeden önlemektir. Bunun için de özellikle sosyal açıdan risk altında olan çocukların eğitimleri son derece önemlidir" dedi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Galip Kahya, programın sonunda ilköğretim düzeyinde eğitim öğretimlerini sürdüren 85 öğrencinin okul kıyafetlerini ve ayakkabılarını giydirerek, temin edilen çeşitli kırtasiye malzemelerini de öğrencilere dağıttı.
Oldukça mutlu oldukları görülen çocuklar, polislere teşekkür ettiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 11:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?