4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

'Polonyalı talibimizi kaçırmayalım'

Yeşilyurt ilçesi sınırları içinde bulunan ve atıl şekilde bekleyen vagon fabrikasına Polonya'dan bir şirketin talip olduğu ancak şirketin burayı çalıştırması için girişimlerin yoğun olarak sürdürülmesi gerektiği bildirildi.

Türkiye Gazetesi yazarı ve TGRT Haber Televizyonu program yapımcısı İsmail Yağcı ile Türkiye Gazetesi Malatya yetkili ve ilgilileri, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk'a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, İHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Kavuk, Avrupa Türk İşadamları Konseyi öncülüğünde Polonyalı Ostrow Wielkopolski Şirketi yetkililerinin, geçen aylarda Malatya'ya gelerek atıl şekildeki vagon fabrikasında inceleme yaptıklarını ve fabrikaya talip oldukları yönünde bir izlenim bıraktıklarını kaydetti. Ancak, sözü edilen şirketin bu konuda ciddi adım atması için Malatya yetkililerine büyük görev düştüğüne dikkat çeken Kavuk, Polonya Ostrow Wielkopolski Şirketi yetkililerinin bu ay veya önümüzdeki ay Malatya'ya gelerek fabrikada etüt çalışmasını devam ettireceklerini öğrendiğini belirtti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, fabrikada vagon üretimi yapılması için Polonyalı şirkete kendisinin ve Avrupa Türk İşadamları Konseyi Başkanı Aziz Şahin'in teklif sunduğunu hatırlatarak, "Ancak biz bir yere kadar konuyla ilgilenebiliyoruz. Gerisi Malatya'nın yetkililerine kalıyor. İstihdam ve ekonomik girdi bakımından burasının vagon fabrikası olarak çalıştırılması çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Başkan Mehmet Kavuk, Ostrow Wielkopolski Şirketi'nin Polonya'daki fabrikasında bin 400 işçilerinin bulunduğunu, Hollanda ve Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine vagon satışı yaptıklarını hatırlatarak, "Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Florian Rozynski ve beraberindeki heyet, geçen ocak ayında fabrikada incelemelerde bulundu. Gördüler ve beğendiler. Bu ay veya önümüzdeki ay gelip fabrikada etüt çalışmasını devam ettirecekler. Bu talibi kaçırmamamız gerekiyor'' şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 17:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?