4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Potansiyel artırımı ve çeşitlilik şart

Dünya Gıda Günü nedeniyle Malatya Veteriner Hekimleri Odası ve Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ortak bir basın açıklaması yapıldı. 

Malatya Veteriner Hekimleri Odası'nda yapılan ortak basın açıklamasında Malatya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir ve Malatya Ziraat Odası Başkanı Fevzi Çiçek, artan nüfusa karşın, tarımsal açıdan da potansiyel ve çeşitliliğin artırılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydettiler. 

Ortak basın açıklamasında konuşan Malatya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) küresel boyut kazanan açlığa karşı insanlığın ilgisini uyandırma çalıştıklarını belirterek, "Bitkisel ve hayvansal ürünlerin arttırılması ve halkın dikkatinin çekilmesi için çalışmalar yapılıyor. Dünya Gıda Günü'nde, günümüzde bir insanlık ayıbı olan açlık sorunu ön plana çıkmaktadır. Tüm insanların fiziksel, mental ve ruhsal gelişimleri için yaşamları boyunca yeterli gıdaya ulaşmaları ve bu gıdaların sağlık yönnünden güvenli olması temel bir haktır" dedi. 

Özdemir, dünyada bulunan kaynakların mevcut nüfustan çok daha fazlasını besleyecek potansiyele sahip olduğunu kaydederek, "Dünyanın bir çok bölgesinde yüz milyonlarca insan açlıkla ve gıdalara ilişkin hastalıklarla karşı karşıyadır. İstatistiklere göre her yıl geri kalmış ülkelerde 15 milyon çocuğun açlıktan öldüğü bilinmektedir. Buna göre, dünyada ve Türkiye'de bir yandan gıda üretimini arttırmak, diğer yandan da yoksulluğu yenmek ve bölgeler arasındaki gelir dağılımındaki dengesizlikleri yok etmek hedeflenmelidir. Türkiye'de özellikle hayvansal protein açığının ulaştığı bpyut dikkate alınarak, ulusal hayvancılık politikası oluşturulmalıdır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?