6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Prof. Dr. Barut'un ölümü şüpheli

Malatya Barosu eski başkanlarından avukat Mehmet Hayrettin Abacı, Turgut Özal ve Eşref Bitlis gibi ünlü fizikçi Prof. Dr. Asım Orhan Barut'un ölümünün de şüpheli olduğunu ileri sürdü.

Bürosunda basın toplantısı düzenleyen Malatya Barosu eski başkanlarından avukat Mehmet Hayrettin Abacı, "Bugün Malatyalı hemşehrimiz Prof. Dr. Asım Orhan Barut'un ölümünün 13. yıldönümü. Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado eyaletinde fizik profesörlüğü yapan hemşehrimiz Barut, 1926 yılında Malatya'da doğdu ve Cumhuriyet İlkokulu ile Malatya Lisesi'nden mezun olup Malatya'dan ayrıldı. Ölmeden önce emekli olup ABD'den Türkiye'ye dönerek Trakya Teorik Fizik Merkezi'nde hizmetlerini sürdürecekti. Teorik fizik, geri kalmış ülkelerin ilerlemesi için çalışan bir fizik koludur. Ülkemizin gelişmesini istemeyenler hemşehrimiz Barut'un kuşkulu ölümüne neden olmuştur" iddiasında bulundu.

Diğer Malatyalı değerler Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Orgeneral Eşref Bitlis'in de kuşkulu şekilde öldürüldüklerini iddia eden ve bugüne kadar bu konuların aydınlatılmadığını savunan Abacı, "Diğer bir değerli Malatyalı hemşehrimiz olan Prof. Dr. Asım Orhan Barut'un ölüm yıldönümünde, kuşkulu öldüğünü gündeme getirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Tüm bu ölümlerden Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) sorumlu tutan Abacı, Barut'un isminin memleketi Malatya'da bir yere verilmesini de önerdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 16:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?