6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Prof. Ergil: Milli Eğitim topluma zararlı insanlar yetiştiriyor

Malatya’da "Küreselleşme ve İnsan Hakları" konulu konferansa katılan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil, Milli Eğitim’in topluma zararlı insanlar yetiştirdiğini ileri sürdü.

Malatya Belediyesi tarafından Belediye Konferans Salonu’nda "Küreselleşme ve İnsan Hakları" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil, "Eğitim insan hakları terimiyle başlar, insanın üretici hale gelmesini sağlar. Bakın, son üniversite giriş sınavında kaç bin kişi sıfır puan aldı? 30 bin küsür. Bu ne demek biliyor musunuz? 11 yıl emek çaba, yatırım ve fedakarlıkla çocuklara sosyal bir varlık olmaları için hiçbir şey öğretememişiz. Zararlı insanlar yetiştirmişiz, topluma zararlı" dedi.

Prof. Dr. Ergil, dinleyicilerin alkışlamaları üzerine, "Milli Eğitim’i alkışlayın siz, beni değil. Bunu ben yapmadım. Zararlı insanlar yetiştirmişiz. Bu kadar cehalet ve vehamet tahsil etmiş oldu arkadaşlar" diye konuştu.

Bu arada soruların yazılı olarak verileceğinin duyurulması üzerine bir vatandaş, "İnsan hakları ihlali yapılıyor" diyerek tepki gösterdi.

Konferansa Malatya Vali Vekili Bayram Öz, CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İl Müftüsü Bekir Gerek ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı

MALATYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 15:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?