2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Protokol yorulmasın diye 'temsili açılış'

Malatya'da yapılan bir açılış töreni, ilginç görüntülere yolaçtı. Malatya protokolu, davetine icabet ettikleri açılış törenini, açılacak yerde değil de, bu nedenle yemek düzenlenen lokantada, merdiven demirleri arasına gerilen kurdeleyi keserek yaptılar..

Söz konusu açılış, Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası (YMMO)'na bağlı olarak, 3 faal yeminli mali müşavirin bulunduğu Malatya'daki temsilciliğinin açılışıydı. Faal olan meslek mensubu sayısı yeterli olmadığı için, Malatya'da bu meslek grubunun sadece temsilciliği açılabiliyordu. Malatya'da Şefik Şengün, Nedim Poyraz ve Ayten Serçe'den başka faal yeminli mali müşavir yoktu.

Bu meslek mensuplarından, bir ara AKP'den siyasete de soyunan Şefik Şengün, Gaziantep YMMO'ya bağlı Malatya Temsilciliğini üstlendi ve Vilayet Arkasındaki bir işhanının 4. katındaki kendi bürosu da, odanın Malatya Temsilciliği oldu.

Temsilciliğin açılışı dolayısıyla, Şengün'ün bürosunun zemin katında bulunan bir lokantada yemekli "açılış" töreni düzenlendi. Törene ilgi hayli yüksekti.. Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt, Belediye Başkanı Cemal Akın, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Halil Çivi, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, Müftü Bekir Gerek, diğer bazı daire müdürleri, TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, Gaziantep YMMO Başkanı Hasan Aktaş, Malatya SMMMO Başkanı Bahadır Altaş, AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık ve birçok davetli hazır bulundu. 


Açılışı yapılacak, temsilcinin kendi bürosundaki temsilciliğin, işhanının 4. katında bulunması, davetlilerin "yorulmaması" gerekçesiyle, "temsili" açılış töreni, yemeğin verildiği lokantanın yüksek zeminindeki merdiven korkuluklarına gerilen kurdelanın, Vali tarafından kesilmesiyle yapıldı. Tabi öncesinde bazı konuşmalar yapıldı.

Lokantada yapılan "temsili" açılış, kimbilir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çarşamba günü Malatya'ya yapacağı ziyarette, süresinin kısıtlı olması nedeniyle, tamamını Sıtmapınarı'nda gerçekleştireceği "temsili" açılışların, minyatürü, yerel yöneticiler için bir alıştırmasıydı, belki de!.. Hem de tam kadro katılımlı bir alıştırma!.. 

FOTOĞRAF: Bakış- Görüş Gazeteleri






Malatyahaber
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 01:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?