4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Psikoteknik raporu uyarısı yapıldı

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası, karayolu taşımacılığında çalışan şoförlere psikoteknik raporu uyarısında bulundu. 

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereğince ticari olarak yük ve yolcu taşımacılığı işi ile iştigal eden sürücülerin her beş yılda bir bedeni ve psikoteknik raporu almaları zorunludur. Buna aykırı hareket edenler hakkında 5 ihtar verilmektedir. Arzu edilmeyen trafik kazalarının önlenmesi can ve mal güvenliklerinin garanti altına alınması, karayolunda güvenli ve keyifli araç kullanımı için söz konusu belgenin bir an önce alınması gerekmektedir" denildi. 

Açıklamada, 01.01.2009 tarihinden itibaren trafik kontrollerinde psikoteknik raporunun isteneceği belirtilerek, "Ticari araç sürücüleri, yolcu taşımacılığı yapanlar, kendisine ait yada kira karşılığı taşımacılık yapan şoför esnafımız, ileride mağdur olmamak için psikoteknik raporunu, 1 Ocak 2009 tarihinden önce almalıdır" ifadelerine yer verildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 10:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?