4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Ramazan çadırı kuruldu

Malatya Belediyesi tarafından geleneksel olarak kurulan iftar çadırı, Ramazan ayının ilk günü Belediye arkasındaki alanda hizmete açıldı.


Ramazan ayının ilk gününde, vatandaşlar iftar çadırına yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın ilk iftar yemeğini vatandaşlara dağıttı, ardından vatandaşlarla birlikte orucunu açtı.

Malatya Belediyesi olarak güzel bir geleneği yaşattıklarını ifade eden ifade eden Başkan Akın, "Geniş ve nezih bir iftar çadırında Ramazan ayının ilk iftarını hemşehrilerimizle birlikte açıyoruz. Günde yaklaşık bin 500 kişiye iftar yemeği vereceğiz. İftar çadırımız, iftar yemeği vermek isteyen hayırsever kişi ve kuruluşlara açıktır. İftar çadırımızda aynı zamanda çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler olacak. Bu etkinliklerimizle eski geleneklerimizi yaşatıyoruz" şeklinde konuştu.
İftar çadırını organize eden Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Ahmet Özbildirici ise, Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu ifade ederek, "Hayırsever iş adamlarımız fuarcılık şirketimizin 323 85 45 numaralı telefonunu arayarak iftar çadırımızda yemek verebilirler" dedi.


Teravih Namazı’ndan sonra iftar çadırında, Ramazan geleneklerinin yaşatıldığı 'Ramazan Günleri' programı yapıldı. Vatandaşların ilgi gösterdiği iftar çadırında, Tasavvuf Musikisi dinletisi ile Hacivat - Karagöz gösterileri yapıldı.


Ramazan ayı boyunca iftar çadırında Teravih Namazı'ndan sonra ‘Ramazan Günleri’ programında Mehter Takımı Konserleri, Dini Sohbetler, Tasavvuf Musikisi, Ortaoyunu, Hacivat-Karagöz gösterileri gibi etkinlikler yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 11:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?