6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Ramazan hazırlıkları başladı

Malatya’da bu yıl Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında yine iftar çadırında yemek verileceği, Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı'nın açılacağı bildirildi.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, İHA’ya yaptığı açıklamada bu yıl iftar çadırı organizesini Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi’nin yapacağını ifade ederek, "Malatya’dan kazandığını Malatya’ya harcayan Esenlik Şirketi’nin iftar çadırını en güzel şekilde organize edeceğini ümit ediyoruz" dedi.

Ramazan ayında yapacakları etkinliklerle ilgili bilgi veren Nalçacı, "İlahi sanatçılarının konserleri, Türk Halk Müziği konserleri, Türk Sanat Müziği konserleri, konferanslar, tiyatro gösterileri, komşu il ve Malatya'nın ilçelerinin düzenlediği geceler, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği geceler, mahalli sanatçıların konserleri, ney dinletisi, semazen gösterileri, yarışmalar, şiir geceleri, kukla gösterileri, Hacivat-Karagöz gösterileri gibi etkinlikler yapılacaktır. Yine Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından Ramazan ayı süresince PTT önünde bulanan şerbet çeşmesinde şerbet akıtılacak. Her akşam teravih namazı sonrasında akıtılacak şerbet, gece geç saatlere kadar devam edecek. Geleneksel hale gelen bu uygulama kandil gecelerinde tekrarlanarak devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Ramazan ayı içerisinde düzenlenen Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı'nın bu yıl 23'üncüsünün yapılacağını hatırlatan Nalçacı, "Malatya Belediyesi ile Malatya Park AVM arasındaki çadırda açılacak olan Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı'nda çeşitli etkinlikler yapılıyor. Türkiye'nin önemli yazar ve şairlerinin iştirak ettiği imza günü olmak üzere, kitap alan ziyaretçiler için çekilişler, sohbetler vb. programlar düzenleniyor. Fuarın son günü yapılan çekilişle kazanan ziyaretçilere çeşitli hediyeler veriliyor. Fuar öncesinde Kültür A.Ş. tarafından yüzlerce kitap vatandaşlara hediye ediliyor. Başta belediye otobüsleri olmak üzere şehrin en işlek caddelerinde kitap dağıtımı yapılıyor. Fuar süresince yazarlar kitaplarını imzalayacaklar. Netleşen yazarlar; Yavuz Bahadıroğlu, Cemil Tokpınar, Ali Erkan Kabaklı ve Vehbi Vakkasoğlu'dur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2012 Çarşamba 14:48:29
Güncelleme :11 Temmuz 2012 Çarşamba 14:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?