4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Ramazan'da fiyatlar artıyor

Malatya Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği (TEKODER) Şube Başkanı Ali Düzova, Ramazan ayında gıda fiyatlarının artış gösterdiğini söyledi.

Dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen Düzova, bu Ramazan ayında fiyatların artmaması gerektiğini belirtti. Düzova, "2008 Ramazan ayı 01 Eylül’de başlayacak. Herkes şimdiden merak ediyor.

Acaba gıda fiyatları artacak mı? Giyim fiyatları artacak mı? Tatlı çeşitlerinin fiyatı artacak mı? Bayramlık hediyeler ve bayramlık şekerlerin fiyatı artacak mı? Bizler dernek olarak 1995 yılından beri tüketicilerimize hizmet vermekteyiz. Son birkaç yıl hariç diğer yıllarda fiyatlar her Ramazan ayında yüzde yüz artmıştır. Her şey iki üç katına çıkıyordu. Yetkililer veya ilgili gıda satıcıları ise her artışı çeşitli sebeplere bağlıyorlardı. Örneğin; kar yağdı, don oldu, sel oldu, kış çok soğuk geçti, yazlık ürünler bitti, sera ürünleri pahalı, nakliye pahalı, petrole zam geldi, Ramazan ayında fazla talep var, mal yetiştiremiyoruz gibi çeşitli bahanelerle dediğimiz gibi her ürün Ramazan aylarında iki üç kat artıyordu. Ne yazık ki bu yılda küresel ısınmayı sebep gösterecekler. Zaten bundan birkaç ay önce küresel ısınmayı sebep göstererek özellikle kuru gıda ürünlerini iki üç kat artırdılar. Yine olan fakir ve fukaraya oldu" dedi.

Düzova, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önceki yıllarda Ramazan ayında fiyatlar iki üç kat artıyordu. Fakat son iki yılda eski yıllara göre fazla bir artış görülmedi. Bu yılda fazla bir artışın olacağını tahmin etmiyoruz. Yine de Ramazan ayında bazı gıda ürünlerinde artış olabilir. Giyimde özellikle çocuk ve bayan giyiminde fiyatlar artabilir. Ne yazık ki bizlere sunulan gıda ürünleri üzerinde oynanan oyunları hiç kimse bilmiyor. Böyle gelmiş böyle de gidecek. Çünkü bu ekonomiyi ne denetleyen ne düzenleyen hiçbir resmi kurum yok. Piyasa allak bullak olmuş gidiyor. Yinede tüketicilerin dikkat etmesi gereken bazı önemli konular var. Aşırı israftan kaçınılmalı. Ramazan ayı dolayısıyla bir hafta önceden gıda stok etmeleri gerekmiyor. Ramazan sonrası bayram dolayısıyla yine alışveriş yaparken aceleye ve telaşa gerek yok. İstenilen her ürüne rahatlıkla ulaşabilirler. Alışverişlerini sakin ve zaman ayırarak yapmaları gerekiyor."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 18:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?