4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Ramazan'da rota şaştı

Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği (TEKODER) Başkanı Ali Düzova, Ramazan dolayısıyla vatandaşların gelirinden fazla harcama yaptığını belirterek, "Tüketici, ayağını yorganına göre uzatmalıdır" dedi. 

Dernek binasında düzenlediği basın toplantısında tüketicileri uyaran TEKODER Başkanı Ali Düzova, "Ramazan ayında tüketicinin alışveriş durumunu izlerken hiç de iyi olmadığını görüyoruz. Bu ay tüketiciler çok zor günler geçirecek, çünkü; tüketicilerimizin maddi durumu yani ev ekonomisi gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor. Piyasaya baktığımızda satıcılarımız fiyatları aşağıya çektikleri halde yine de alışveriş olmuyor. Daha doğrusu tüketicinin cebinde, satıcının da kasasında para yok" dedi. 

"Ekim, Kasım ve Aralık aylarını da çok zor geçireceğiz, çünkü; odun, kömür, doğalgaz, elektrik, kışlık giysiler, öğrenci masrafları ve beraberinde Kurban Bayramını da geçireceğiz" diyen Düzova, yakacakların el yaktığını söyledi. 

Ali Düzova, "Yakacak, doğalgaz ve elektriğe sık sık zam geliyor. Bir ton kömür 500-700 YTL olmuş. Kış aylarında odun, kömür, doğalgaz, elektrik giderlerini nasıl karşılayacağız. Geçen yıl ayda 350 YTL doğalgaz parası ödeyen tüketicimiz, bu yıl en az 500-550 YTL ödeyecek, elektrik yine aynısı kış aylarında elektriği daha fazla tüketmek zorundayız. Geçen yıl 20 YTL elektrik parası ödeyen tüketicimiz bu kış en az ayda 40-50 YTL ödemek zorunda kalacaklar. 2-3-4 veya daha fazla öğrencisi olan aileler ne yapacak, eğer üniversiteye de giden öğrenciniz varsa yandınız. Bazı ailelerde üniversiteye giden 2-3 öğrencisi olanlar var. Öğrencilerin günlük harçlıkları, giyim, kitap, kırtasiye giderleri, yatan harç paraları yol parası, yurt veya ev kiraları nasıl ödenecek" şeklinde konuştu. 

Düzova, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Vatandaşların bu borçlanma yeni değil, yılların birikimi. Kredi kartları, otomobil kredileri, konut krediler, tüketici kredileri, ticari krediler hepimizi borçlandırdı ve zor günler geçirmemize sebep oldu. Bunun sonu ne olacak diye hiçbir hükümet ciddi tedbir almadılar. Böylece hem ülke ekonomisi hem de aile ekonomisi ağır bir şekilde borçlandı veya borçlandırıldı."

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 17:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?