3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Recai Kutan başörtüsüne değindi

Saadet Partisi (SP) Onursal Genel Başkanı Recai Kutan, "Seçim görevlilerine başörtülü olarak izin verilmemesinin hukuken izahı yoktur" dedi.

Partisinin Malatya il teşkilatında, parti yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yapan SP Onursal Genel Başkanı Recai Kutan, önce Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde içinde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopter kazasına temas etti. "İlkeli ve çalışkan, 28 Şubat kararlarına dik duruşuyla örnek olan ve doğrudan ve hukuktan yana olan sevgili kardeşim Muhsin bey ve helikopterde bulunanlara dualarımız onlar için" diyen Kutan, "Her geçen saatte hayatta olmalarıyla ilgili endişelerimiz artıyor. Böylesine olağanüstü bir olayda 2-3 bin kişinin arama çalışmalarına katılması da milli birlik ve beraberlik örneğidir" dedi.

Helikopter kazası nedeniyle seçim arabalarındaki anonsları ve mitingleri iptal ettiklerini hatırlatan Recai Kutan, "Genel başkanımız sayın Numan Kurtulmuş da Göksun'a giderek, sayın Yazıcıoğlu'nun eşlerini ziyaret ettiler ve arama çalışmaları hakkında bilgi aldılar" diye konuştu.

Mitinglerin iptal edilmesi nedeniyle 28 Mart günü Elazığ ve Malatya'da düzenlenmesi planlanan mitinglerinin de iptal edildiğini vurgulayan Kutan, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Bir basın mensubunun, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimde görev yapacak bayanların başörtüsüyle görev alamayacaklarına ilişkin sorusuna ise Kutan, şöyle cevap verdi:
"Bu konuyla ilgili sayın Numan Kurtulmuş bey partimizin görüşünü açıkladı. Ancak şunu diyebilirim ki, bunun hukuken izahı mümkün değil. Diyorlar ki, oy kullanılan yer kamusal alan. E o zaman, oy kullanacak başörtülüler de olacak. Bunlar da oy kullanmasın mı? Biz parti olarak görüşümüzü açıkladık, ancak Yüksek Seçim Kurumu'ndan bir cevap gelmedi."
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 18:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?