4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Recai Kutan'dan yeni rektöre ziyaret

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ne yeni atanan Prof.Dr. Cemil Çelik'i ziyaret etti.

SP Genel Başkanı Kutan, atamaların ardından yaşanan istifaları bilim adına hoş bulmadıklarını söyledi.

İnönü Üniversitesi'nin bundan sonra bilimsel buluş ve gelişmelerle anılan bir üniversite olacağına olan inancını dile getiren Recai Kutan, "İnönü Üniversitesi son derece güzel fiziki yapıya sahip bir üniversitedir. İnşallah bundan böyle güzel gelişmeler ve bilimsel buluşlarla anılan, dünya bilim alanında saygın bir yer edinen üniversite olarak adını duyuracaktır" dedi.

İnönü Üniversitesi'ne yeni atanan Prof.Dr. Cemil Çelik ise ilk ziyaretçisinin Recai Kutan olduğunu belirterek, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversitenin gerçekten fiziki olarak tam teşekküllü ve donanımlı olduğunu bildiren Çelik, bundan sonra yapacakları işin üniversitenin bilimsel ve eğitim alanında gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Çok iyi çalışma ortaya koymak için kolları sıvadıklarını belirten Rektör Prof.Dr. Çelik, şöyle konuştu: "Üniversitemizin kampüsü fiziki anlamda çok iyi bir noktada bulunuyor. İnşallah bütün arkadaşlarımızın çabasıyla Türkiye'nin saygın bir kurumu olan İnönü Üniversitemizi daha da saygın bir kurum haline getiririz. Bilim ve teknoloji alanındaki açığı kapatacak, çalışmalara imza atacak ve öncülük edecek bir kurum haline getireceğimizi ümit ediyorum. Yapmamız gerekenleri yapacağız ve Türkiye'nin ihtiyacı olan genç ve dinamik beyinlere kapılarımızı açarak ülkemizin kalkınmasına ve ileri gitmesine katkıda bulunmayı hedefleyeceğiz. Türkiye'nin en büyük eksikliği bu."

Türkiye'nin bilim adamlarına ve buluşlara imza atacak yeni beyinlere ihtiyacı olduğunu anlatan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Yöneticilik yapacak pek çok insan bulunur. Ancak laboratuvara girip bilimsel çalışma yapacak, yeni buluşlara imza atacak, her türlü bilimsel gelişmeleri takip edecek ve bilimsel gelişmelere katkıda bulunacak insanlar kolay kolay bulunmaz ve yetişmez. Biz bunu başarmaya çalışacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 10:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?