4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Redd-i hakim talebine red!

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Malatya'daki yayınevinde biri Alman, 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili görülen davada müdahil avukatların, "redd-i hakim" talebini reddetti.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Malatya'daki davada, duruşmanın teknik aletlerle sesli ve görüntülü olarak izlenmesi taleplerinin reddedilmesi üzerine "redd-i hakim" isteyen müdahil avukatlarının talebini değerlendirdi.

Mahkeme, müdahil avukatların "redd-i hakim" talebini reddederek, dosyayı Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

-TALEBİ GÖNDERMEYEN GÖREVLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU-

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bir önceki duruşmasında mahkeme heyeti, müdahil avukatların "adlî emânette bulunan CD'lerin kendilerine verilmesi" ve "redd-i hakim" taleplerine ilişkin dilekçelerini Diyarbakır Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine göndermekle yetkili olan İzmir Adliyesinde görevli memurlar, zabıt kâtipleri ve posta görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar vermişti. Mahkeme Diyarbakır Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesinin vereceği kararın beklenmesi için duruşmayı 14 Nisan 2008'e ertelemişti.

-OLAY-

Malatya'da Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürülmüş, olayla ilgili olarak zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) yakalanmıştı.

Olaydan sonra üçüncü katın penceresinden kaçmak isterken düşerek yaralanan Emre Günaydın, kaldırıldığı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi altına alınmış, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 20:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?