4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Reklam panoları ihaleye çıkıyor

Malatya Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısının 2. oturumunu yaptı.

Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya il dışında olan Belediye Başkanı Cemal Akın katılmazken, oturuma Meclis Başkan Vekili Tevfik Arpacı başkanlık etti.

Toplantıda şehrin çeşitli yerlerindeki 50 adet otobüs durağı, 15 adet raket ve 99 adet bilboardın 10 yıllığına kiraya verilmesi konusu görüşüldü.

Gündem maddesi ile ilgili konuşmalarda Belediye Meclis Üyesi Niyazi Artan, "Bu ihalenin adresi belli. Biz Malatyaspor'a 8.5 milyon YTL para verdik. Ayrıca bir sürü bilboardları verdik, bunu verdik. Bunu kalkıp 10 yıllığına vereceğimize, bir yıllığına verelim. 10 yıllığına biz bunu niye verelim? Bence bu çok yanlış bir şey yani. Kalkıp da 10 yıllığına kiraya verip bunun geleceğini de sıkıntıya atmaya gerek yok. İhaleye girilecekse 1 veya 2 yıllığına kiraya verelim. Ama 10 yıllığına kiraya vermek bence çok yanlış" dedi.

Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Eserdi ise, "Niyazi Artan ne amaçla söyledi bilmiyorum ama, bu sonuçta ihale yapılacak. Bu ihale herkese açık ihale olacak. Bir kuruma verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. 10 yıllığına verilmesi doğru. Tek yıllığına verilmesi, panoların bakımsızlığına neden oluyor. 1 yıllığına yenilenme yapılmıyor. Daha uzun süreli çalıştırılırsa panoların bakımı da yapılacaktır. Malatya için bir sıkıntı. İhaleyi alan vatandaş bakımını da yapacaktır" dedi.

Belediye Meclis Üyesi Murat Gümüş ise, "Bizlerden 10 yıllığına kiraya verilmesi hususunda encümene yetki verilmesi talep edilmektedir. Biz bu yetkiyi vereceğiz, biz bu yasal yetkiyi vereceğiz, kararı encümen verecektir. O konu orada görüşülür" şeklinde konuştu.

Belediye Meclis üyelerinden Doğan Ağdaş'ın, "Biz Malatyaspor'a parklarla ilgili bir yerler vermiştik. Belediye bunları belirlesin hangi caddelerde bu ihale şartnameleri geçerli. Eline bir makbuz, boynunda bir kimlik herkes park görevlisi olarak geziyor. İş Malatyaspor ise, burada Malatyaspor'dan da arkadaşlar var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mevcut bulunan 50 adet otobüs durağı ve 99 adet bilboardın 10 yıllığına kiraya verilmesi için Encümene yetki verilmesi teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 18:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?