6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Rektör 'başbayi' kurbanı oldu

Geçtiğimiz Tıp Bayramı’nda yaptığı konuşmada, hükümete ağır eleştirilerde bulunan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak "Başbayi" dediği iddia edilen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun bu sözlerinden dolayı üniversiteye bağlı Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kadro verilmediği ortaya çıktı.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, "Kadro verildiğinde rektörün bu kadroları nasıl kullanacağı konusunda kuşkularımız var" dedi. AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, katıldığı TVM adlı yerel televizyonun programında ilginç açıklamalarda bulundu. AKParti’nin İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kadro verilmesi konusunda neden girişimde bulunulmadığı şeklindeki soruyu cevaplandıran AKP İl Başkanı İhsan Koca, "Rektörün yaptığı uygulamalar bu işin sebebi olabilir. Kadro verildiğinde bu kadronun nasıl kullanılacağı konusunda kuşkular var, bir takım kaygılar var. Rektörümüzle daha önce bu konuları görüştük. Yapılacak atamaların akademik anlamda objektif olmalarını istedik. Ama rektör bey kabul etmedi" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun geçtiğimiz Tıp Bayramı’nda yaptığı konuşmasında, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a yönelik olarak "Başbayi" dediğini hatırlatan AKP İl Başkanı İhsan Koca, "Siyasetin ve eğitimin mekanları farklıdır. Bir rektör hem çıkacak Başbakan’a ’başbayi’ diyecek ve hem de o ’başbayi’ dediği Başbakan’dan kadro isteyecek. Benim genel başkanıma hakaret eden bir kişi ile diyalog kurmam mümkün değil. Şu anda İnönü Üniversitesi ile AKP İl Teşkilatı olarak ilgilenmemiz mümkün değildir. İnönü Üniversitesi ile ilgili olarak programlanan yasal kaynaklar ve ödenekler tamamen aktarılacaktır. Biz sadece kadro sorununu yaşıyoruz. Kamuoyu bizim gibi düşünüyor. Köprüleri biz atmadık. Benim temsil ettiğim partinin genel başkanına hakaret eden bir kişi köprüleri atmıştır. Hakaret edilen kişi bu ülkenin Başbakan’ıdır. Burada biraz düşünelim" ifadelerini kullandı.

Koca, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun Turgut Özal Tıp Merkezi’nde ihale yoluyla kiraya verilen mekanların geliriyle sözleşmeli eleman çalıştırabileceğini söyleyerek, "Eğer rektör bey için kadro ihtiyacı çok acilse, kiraya verdiği mekanlardan elde ettiği gelirlerle sözleşmeli personel çalıştırabilir. Döner sermayeyi devreye sokarak yine sözleşmeli eleman alabilir" dedi.

malatya
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 11:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?