4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Rektör misafir ağırladı

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Onursal Başkanı Nüvit Eray Erenler, Hukukçular Derneği Başkanı Turan Canpolat ve yönetim kurulu üyeleri, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'i makamında ziyaret etti. 

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Onursal Başkanı Nüvit Eray Erenler konuşmasında, yaklaşık 6 yıldır Malatya'da dernek olarak insan hak ve hukuk üstünlüğünü savunmak için gayret gösterdiklerini belirterek, bu anlamda İnönü Üniversitesi ile birlikte ortak çalışmaların yapılabileceğini söyledi. Erenler, Rektör Prof. Dr. Çelik'in insan hak ve hukuk üstünlüğü konusunda duyarlı olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Turan Canpolat ise yaptığı konuşmada, İnönü Üniversitesi'nin Rektör Prof. Dr. Çelik ile birlikte yeni bir döneme girdiğini ve özellikle üniversite halk kaynaşmasında büyük bir yol kat ettiğini ifade etti.
Üniversitelerin siyasetten uzak kalarak, asli görevi olan bilim ile ilgilenmesi gerektiğini ifade eden Canpolat, bunu yaparken toplum ile barışık olunmasının şart olduğunu sözlerine ekledi. 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise üniversitelerin asli görevinin bilim ile ilgili çalışmak olduğunu ve yapılan tüm çalışmaların topluma mutlak getirisinin olması gerektiğini savunduklarını belirtti. Prof. Dr. Çelik, toplum ile barışık olmayan üniversite anlayışının artık demode olduğunu kaydederek sözlerini noktaladı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 17:01:56
Güncelleme :26 Aralık 2008 Cuma 17:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?