4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Rektör ve medya iftarda buluştu

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü görevine geçen ay başlayan Prof. Dr. Cemil Çelik, üniversitelerle toplumun barışık olması gerektiğini belirtti.


Malatya'daki medya organlarının yönetici ve çalışanlarına İnönü Üniversitesi'nde iftar yemeği veren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, burada yaptığı açıklamada, "Üniversitelerin asli görevi bilim üretmektir. Biz de bunun için çaba göstereceğiz. Göreve başlayalı 25 gün oldu. Bu toprağın çocuğu olarak, üniversitenin bilim üretmesi için çaba göstereceğim. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nda (TÜBİTAK) 4 yıl yöneticilik görevinde bulundum. Bu nedenle, bilim üretmede kendimi daha şanslı olarak görüyorum. Öncelikle üniversite huzur ve barışı sağlamayı temine çalışıyorum. Üniversitelerin asli görevi bilim üretmektir. Üniversitelerin görevi, bulundukları ile ve ülkeye projeleri ile ekonomiye artı değer katmaları gerekiyor. Üniversitelerin toplumla barışık olmaları gerekiyor” dedi.


Üniversitelerin sadece rektörüyle tanınan değil, bilim üretmesi ve teknolojiye katkısıyla tanınması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Cemil Çelik, "Bizden önceki dönem bizi hiç alakadar etmiyor. Herkesi kardeş gibi kucaklayıp işimize bakacağız. Malatya İnönü Üniversitesi'nden mezun olacak öğrencinin, bir Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), bir Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olan öğrenci ayarına getirmeye çalışacağız. Bir ODTÜ mezunu nasıl mezun olunca iş bulabiliyorsa ve saygın oluyorsa, İnönü Üniversitesi mezununu da bu üniversitelerin mezunları gibi yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 13:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?