4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Rektörden iade-i ziyaret

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ne 2,5 ay önce getirilen Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'na (MTSO) iade-i ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, kurumlar arası işbirliğine önem verdiklerini belirterek, Malatya'ya Teknopark kurulması noktasında çalışmaların başlatıldığını bildirdi. 

Bu konuda İnönü Üniversitesi ile birlikte çalışmak istediklerini söyleyen Erkoç, "Malatya'nın kalkınmasına katkıda bulunmak için çaba gösteriyoruz. Mesela, kayısıdan yılda 230 milyon dolar döviz girdisi sağlanıyor. Kayısıyı tarım ürününden çıkarıp sanayi ürününe dönüştürerek yıllık gelirin 500-600 milyon dolarlara çıkması için çaba göstereceğiz" ifadelerini kullandı. 

İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik ise, üniversite olarak Teknopark kurulması noktasında işbirliğine hazırlık olduklarını, zaten üniversite olarak bu konuda çalışma başlattıklarını ifade ederek, "Birçok alanda işbirliğine ihtiyacımız var. Bundan sonra artık doktora tezleri tulumlarını giyip sanayiye girilerek hazırlanacak" dedi. 

Meslek yüksek okullarında eğitim görecek öğrencilerin eğitimlerinin bir bölümünün yüksek okulda bir bölümünü ise Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılma durumu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Cemil Çelik, "Bunun gerçekleşmesi ile meslek yüksek okullarına belki de tıp fakültesine yakın puanla öğrenci alınacak" diye konuştu. 

Rektör Çelik, üniversitenin kadro sorunuyla ilgili olarak da, “2001 yılından beri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bekleyen üniversite ve Turgut Özal Tıp Merkezi kadro sorunuyla ilgili milletvekillerimiz dahil, çok yönlü girişimlerimiz sürüyor. İki üç aya kadar çözüleceğini tahmin ediyorum" şeklinde konuştu. 

İnönü Üniversitesi'ndeki bazı dernek ve öğrenci topluluklarının kapatıldıklarına ilişkin bazı basın organlarında çıkan iddiaları da cevaplayan Rektör Çelik, "Hiçbir dernek ve topluluk kapatılmadı. Biz, üniversitede çağdaş ve demokratik normları uygulamaya çalışıyoruz. Daha önceki dönemde imtiyazlı topluluklar olabilir. Hiçbir topluluk bizden özel imtiyaz isteyemez. Bütün dernek ve topluluklara aynı mesafede olacağız. Gelişmiş üniversitelerde nasıl bir topluluk ve dernekler varsa, bizde de aynısı olacak. Kendileri için farklılık ve imtiyaz isteyenlere, herkese aynı mesafede olacağımızı ilettik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 15:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?