4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Rektörden 'politika ve ideloji' uyarısı

Fransa'nın Rouen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Özkul, "Üniversitelerde politik ve ideolojik unsurların üzerinde fazla durursak gerçek görevimizi yerine getiremeyiz" dedi.

Memleketi Malatya'da bulunan Rouen Üniversitesi Rektörü Cafer Özkul, Malatya Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz ve Belediye Kültür Müdürü Alişan Hayırlı ile birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Malatya ziyaretinde enerji topladığını ve özellikle Hekimhan bölgesindeki yerel yöneticilerin önemli sıkıntılar içerisinde bulunduğunu gözlemlediğini anlatan Prof. Dr. Cafer Özkul, üniversitelerin geliştirdikleri projeler ile bulundukları yörenin ekonomilerine katkı sunması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Özkul, "Üniversitelerin genellikle bölge ekonomisinin kalkınmasında etkili olması gerekiyor" dedi.

İnönü Üniversitesi'nin ileride Malatya ve bölge için önemli roller üstlenebilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkul, "Üniversitelerde üretilen bilgi ve teknoloji ekonomiye kazandırılmalı. Batı'da laboratuvarlarda üretilen bilgilerin ekonomiye katkısı için yerel yönetimlerle büyük bir işbirliği var. Aynısı Türkiye'de de olabilir. Politik ve ideolojik unsurların üzerinde fazla durursak gerçek görevimizi yerine getiremeyiz" diye konuştu.

Prof. Dr. Özkul, doğum yeri olan Hekimhan ilçesindeki eğitim düzeyinin daha yukarılara çıkması için bazı projelerin gerçekleştirileceğini ve buna da kendisinin gücü nispetinde destek sağlayacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 18:56:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?