3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Rektöre baraj ziyareti

REKTÖRE BARAJ ZİYARETİ

Malatya merkez Yaygın bölgesinde kurulması düşünülen baraj için köylüler İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çemil Çelik'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Yaygın bölgesindeki köy muhtarları ile köylerin ortak temsilcisi olduğunu belirten M. Nuri Alan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile bir süre görüştüler. Yaygın bölgesindeki köyleri muhtarları ile bu köylerin ortak temsilcisi olduğunu belirten M. Nuri Alan, "Yaşanılan kuraklık nedeniyle 30 köy, 100 bin dönüm ekili arazi kuruma ile karşı karşıya. Projesi üzerinde düşündüğümüz ve çeşitli alt yapı çalışmalarını sürdürdüğümüz Yaygın Barajı ve Beypınar Göleti oluşturulamazsa çok ciddi sıkıntılar yaşayacağız. Merkez köyleri sulama projesi çalışmaları kapsamında oluşturduğumuz birliktelik ile düşündüğümüz baraj ve gölet projesi hayata geçirilir ve modern sulama teknikleri de kullanılırsa bahsettiğimiz kuraklık tehlikesinden arazilerimizi kurtarabiliriz. Hatta komşu olmamızdan dolayı üniversitemiz kampusunun sulama sıkıntısı ve Beydağı eteklerinin yeşillendirilmesi konusunda su sıkıntısı ortadan kalkmış olacaktır" dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, "Küresel anlamda tüm dünyada yaşanılan kuraklığın ülkemizdeki boyutlarını hepimiz biliyoruz. Son yıllarda yer altı su kaynaklarımızın kullanımına yoğun bir talep var. Oysaki yer altı kaynaklarının yoğun bir şekilde kullanılması çok tehlikeli bir sonuç doğuracaktır. Mümkün olduğu kadar kar ve yağmur suyu gibi doğal kaynaklarımızın kullanımı konusunda titiz olmamız lazım. Kaynaklarımızın modern sistemler dahilinde kullanımını sağlamak ve bunu tüm ülkeye yaymak için herkesin elinden geleni yapması gereklidir. Üniversite olarak bu anlamda gelebilecek tüm taleplere eğitsel ve bilimsel olarak gerekli yardımı yapmayı bir görev biliyoruz. Üniversitelerin toplumun eğitsel ve bilimsel sorunları karşısında çözüm üretmek gibi asli fonksiyonları olduğu gibi kendi toplumunun menfaatine katkısı olmayan bir üniversite sistemi de düşünülemez. Bahsettiğiniz projelerin çok önemli olduğuna katılıyor, bilimsel ve eğitsel destek konusunda her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ayrıca oluşturulan bu birlikteliklerin artık üniversitelerden eğitsel yardım talep etmelerini önemli buluyor ve çok sevindiğimi belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 16:15:05
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 16:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?