3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Reşadiye Geçidi'ne by-pas

Malatya - Adıyaman Karayolu üzerinde bulunan ve Doğu Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan sorunlu yol olarak bilinen, Reşadiye Geçidi'ne by-pas yapacak olan yeni yolun protokolü törenle imzalandı.


Valilik'te düzenlenen protokol imza törenine, Vali Halil İbrahim Daşöz, Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay, Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yasin Altınyuva, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ve diğer yetkililer katıldı. İmza töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Karayolları işbirliği ile Akdeniz'e giden yol güzergahında duble yol çalışmaları sürüyor. Doğanşehir ilçesinde yapılan 29 kilometrenin 12 kilometresi asfalt olarak tamamlanıp trafiğe açıldı. 12 kilometrelik kısım asfalta hazır hale getirildi. Bu yıl da Karayolları ile birlikte yeni bir güzergahta çalışma yapılacak. Sürgü Beldesi Adıyaman kavşağından itibaren 17 kilometrelik yol güzergah değişikliği yapılara Erkenek'e bağlanacak. Yüzde 70'lik kısmı yeni yol olarak açılacak. Çelikhan yolunda mevcut yol da duble yol yapılacak" dedi.


Yeni yol için Doğanşehir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Valilik ile Karayolları arasında protokol yapmak için bir araya geldiklerini söyleyen Vali Daşöz, "Kısacası, Reşadiye geçidi by-pas ile başka güzergahtan Erkenek'e geçilecek, 17 kilometrelik yol açılıp yapılacak. Bu çalışma kuruluşların işbirliği ile yapılacak. Ayrıca, bu güzergahta Karayolları zaten kendi programında olan işleri zaten yapıyorlar" şeklinde konuştu.


Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yasin Altınyuva ise, "Adıyaman Gölbaşı - Malatya güzergahında bulunan Erkenek, Sürgü Çelikhan kavşağı, Reşadiye'yi by-pas yapacak olan 17,2 kilometrelik yolu açacağız. 2010 yılına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Erkenek Tüneli civarında 18 kilometrelik yolun çalışmasını da genel müdürlüğümüz yapacak. Hedefimiz 2012 yılında bu güzergahındaki bölünmüş yolları bitirmektir" dedi.
Özellikle kışın kar ve buzda sıkıntılı olan Reşadiye Geçidi'nin bay pas yapılıp, güzergah değişikliği ile Erkenek Kasabası’na çıkılacak olması nedeniyle, sürücülerin kışın sıkıntı çekmeyecekleri kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 15:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?