6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Rotary'den okuma-yazma semineri

Malatya Rotary Kulübü ve Malatya Arslantepe Rotary Kulübü tarafından kolaylaştırılmış okumu-yazma eğitimi (KOYE) eğitici semineri veriliyor.

Malatya Öğretmenevi'nde başlayan KOYE semineri'ne Malatya, Muş ve Şanlıurfa illerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nın seçtiği öğretmenler katılıyor. 3 Kasım 2007 günü sona erecek olan seminerin açılışına katılan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Çok sayıda okuma-yazma bilmeyen gerçeğimizle yüzleşmekten asla kaçınmamız gerekiyor. Bu gerçeğimizle yüzleştiğimizde görüyoruz ki, çok sayıda okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız var. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarla konuştuğunuzda çevreleri ile iletişim kurmaktan zorlandıklarını göreceksiniz" dedi.

Bulut, "Yetişkin insanları okuma yazma kurslarına çekmek çok kolay olmamaktadır. Her yıl bin 500 kişiye okuma yazma öğretiyoruz. Bu kurslara ilk başta ilgi gösterilmesine karşın, daha sonra ilgi giderek azalıyor. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız içinde daha çok bayanlar bulunmaktadır. Ancak okum ayazma kurslarına bayanlar daha çok ilgi gösteriyor" şeklinde bilgi verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Uzmanı Ömer Gülbay ise, Türkiye genelinde yaklaşık 7 milyon insanın okum ayazma bilmediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 11:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?