3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

S Plaka tarifesi kabul edildi

Malatya Belediye Meclisi, S Plaka harçlarını kabul ederek görüştü. Meclis Toplantısına ESOB Başkanı Şevket Keskin de katıldı.


Malatya Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısını Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında yaptı.Toplantıyı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ile Minibüsçüler Odası Başkanı Arif Kiras ile yaptı. Toplantıda S plakası tahsisi iş ve işlemleri harcı tarifesi görüşüldü.


Tarifede S Plakası şartname ücreti 20 TL, S Plaka tahsis harçı minibüsler için bin TL, otobüsler için bin 500 TL, daha önce işletme ruhsatı almayanlardan minibüsler için 5 bin TL, otobüsler için 8 bin TL, S plaka devir harcı minibüsler için bin TL, otobüsler için bin 500 TL, S plakasını askıya alma harcı 100 TL, S Plaka askıyı iptal harcı 100 TL, S plaka araç değişikliği harcı 250 TL, S plaka yıllık işletme ruhsat harcı minibüsler için 300 TL, otobüsler için 600 TL alınması öngörülüyor.


Belediye Başkanı Ahmet Çakır, S Plaka Tahsisi iş ve işlemleri ile ilgili olarak gerçekleri göz önünde bulundurduklarını belirterek, daha önce servisçilik yapanlardan daha az ücret alacağını, ancak daha önce servisçilik yapmayanlardan daha fazla alınacağını kaydetti. Çakır, S Plakanın 700 sayısı ile sınırlandırılacağını ve 2 taksit halinde ücretin alınacağını söyledi.


Çakır, toplantıda bulunan ESOB başkanı Şevket Keskin'e de söz hakkı verdi. Keskin konuşması esnasında, "Önemli olan Malatya'nın meselesin Malatya Meclisi'nde tartışılmasıdır. Malatya'da S Plakası ile ilgili çalışmamız bizim 10 yılımızı aldı. Aslında biz Belediyeye faydalı ve destek olmak için istedik. Trafik sorununu çözmek istiyoruz. İnanın paramız yoktur. Eğer siz bizden bin TL alırsanız, inanın 1 yıl size çalışmak zorunda kalacağız" dedi.


Bu esnada AK Partili bir Belediye Meclis Üyesinin konuşması esnasında başını sallamasına karşı tepki gösteren Keskin, "Meclis'te baş sallanmaz. Ben konuşmamı kesiyorum. Nasıl ederseniz öyle edin" diyerek salondan çıktı.


Belediye önünde toplanan yaklaşık 200 servisçi esnafının yanına giden Keskin, burada esnaflardan dağılmalarını isteyerek, bundan sonrası için yaşanacak sıkıntıları yine Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile görüşerek çözeceklerini söyledi.


Minibüsçüler Odası Başkanı Arif Kiras, "Biz yıllardır S plakası ile ilgili olarak çalışma yapıyoruz. Biz S Plakanın minibüsçülük ve kaydı olan esnafa verilmesini istiyoruz. Biz orta yolun bulunmasını istiyoruz. Tartışmaya değil de olumlusunu bulalım. Alınacak olan harç parasının yarı yarıya inmesini istiyoruz" dedi.


Daha sonra komisyonun belirlediği S plaka tarifesi AK Partili Meclis Üyelerinin desteği ile kabul edildi.
Mecliste Fuzuli, Milli Egemenlik, Turgut Temelli, Sivas, Hastane, Aslantepe, Mehmet Buyruk, Barboros, Tevfik Temelli, Niyazi Mısri, Sinema, Cezmi Kartay, Halep, Miman Sinan, Zapçıoğlu, Bostepe caddeleri, Akpınar Meydanı, Atmalı Sokak, Eski Belediye Arkası, Eski Şire Pazarı civarı, Halfettin Sokak'ta parkmetre uygulamasına geçilmesi ilgili teklif görüşüldü. Çakır, "Vatandaşlarımız sabah aracını park edip, akşam alıyor. Bu doğru bir uygulama değil" dedi. Parkmetre uygulamasına geçilmesi için belediye
Encümeni'ne yetki verildi.


Belediye Meclisi'nde Malatya Belediyesi'nin Malatya Doğalgaz Şirketi'ne yasal olarak 13 belediye içinde payına düşen yüzde 8.22 oranında ortak olması ile ilgili olarak işlemlerin yürütülmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili Hukuk İşleri Müdürlüğü'nün teklifi de görüşülerek kabul edildi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 19:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?