4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Sabancı Kültür Sitesi'nde anma töreni

Atatürk'ün 70. ölüm yıldönümü dolayısıyla Malatya'da Sabancı Kültür Sitesi'nde de bir anma programı düzenlendi. 

Anma törenine, Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ın yanı sıra askeri erkan, kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. 

Törende ilk olarak Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi okul korusu tarafından İstiklal Marşı ve 10. Yıl Marşı okundu. Daha sonra İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ramazan Çiftlikçi, "21. Yüzyılda Atatürkçü Düşünce" konulu bir seminer verdi. Çiftlikçi, Atatürk'ün çağdaş bir toplum meydana getirdiğini belirterek, "Osmanlı Devleti'nin eskimiş temellerini bir kenara bırakan Atatürk, genç Cumhuriyeti kurmuştur. Atatürk özgürlük ve bağımsızlık ilkesinden taviz vermemiştir" dedi. 

Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Atatürk'ü anlatan şiirlerinin ardından 2. Ordu Komutanlığı'nda görevli Kurmay Binbaşı Mustafa Akbulut, "Atatürk'ü Hissetmek ve Anlamak" konulu bir konferans verdi. Akbulut, Atatürk'ü anlamanın önemine değinerek, "Atatürk'ü anmanın yanında anlamanın da önemli olduğu apaçık ortadadır. 20. yüzyıla damgasını vuran ve 21. yüzyılın da aydınlatıcısı olan Atatürk'ü anlamak ancak onun gibi hissetmek, düşünmek ve onun gibi davranmakla mümkündür" ifadelerine yer verdi.

Konferansın ardından Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Okul Korosu, Oratoryo ve Atatürk'ün sevdiği türkülerden oluşan bir dinleti sundu. 

Etkinlikte son olarak Emekli Astsubay Selahattin Güloğlu tarafından açılan "Atatürk" konulu resim sergisi gezildi. Vali Halil İbrahim Daşöz ve 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan sergi hakkında bilgiler aldı. 

Anma töreni serginin gezilmesinin ardından sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 14:33:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?