4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Sadece Cuma namazı kılardım!

Malatya'daki yayınevinde işlenen cinayetlerle ilgili yapılan duruşmada ilginç diyaloglar yaşandı.

Malatya'da bir yayınevinde 1'i Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesi ile ilgili davanın ikinci duruşmasında müdahil avukatlar duruşmanın teknik cihazlarla kayda alınmasını istedi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada söz alan müdahil avukatlardan Engin Cinmen, adli emanetlerde bulunan delillerin her iki tarafın avukatlarına da verilmesi gerektiğini belirterek, aksi takdirde sağlıklı bir sorgulama olamayacağını öne sürdü.

Cinmen, olayın oluş biçiminin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 76, 77 ve 78. maddelerine uyduğunu savunarak, bu kapsamda işlenen bir suçun ''soykırım'' olarak değerlendirilmesini ve duruşmanın teknik cihazlarla kayda alınmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, talebi reddetti.

Avukatların, sanıkların birbirlerinden etkilenmemesi için ayrı ayrı yargılanması talebi ise mahkemece uygun bulunarak, sanıklar salondan çıkarıldı.

Tutuklu sanıklar salondan çıkarılırken, öldürülen Uğur Yüksel'in annesi Hatice Yüksel, ''Ben Uğur Yüksel'in annesiyim, şimdi vicdanınız rahat mı?'' diye bağırdı.

İNANÇLARIMIZA ÇOK BAĞLI DEĞİLİZ

Duruşmada dinlenen tutuksuz sanıklardan K.K, tutuklu sanıklardan E.G ile 2006 yılında dershanede tanıştıklarını belirterek, ''E.G'nin saldırgan bir tavrı vardı. Kimi zaman çok saldırganlaşır, kimi zaman da çok duygusal olurdu. E.G.
bana olaydan çok önce Malatya'da 49 kilise evin olduğunu, bunlara müdahale etmemiz gerektiğini, işin sonunda şehit olmak da olduğunu söyledi. Ben bu teklifi reddettim. Bu nedenle aramız bozulmuştu'' dedi.


E.G'nin böyle bir olayı gerçekleştirdiğinden haberi olmadığını öne süren K.K, olayı televizyondan öğrendiğini belirtti.
K.K, sanık avukatlarının ''Seninle E.G. dini inançlarınıza bağlı mıydınız? Namaz kılar mıydınız'' sorusuna, ''Ben cuma namazı kılarım. Ama genel olarak ibadetlerim iyi değildir. E.G. de inançlarına çok bağlı değildi'' yanıtını verdi.

Duruşmaya ilk oturumun ardından ara verildi.

AA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 15:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?