30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Şahinler 'Evet' istedi

AK PARTİLİ ŞAHİNLER REFERANDUM İÇİN EVET OYU İSTEDİ

AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, "Darbeler, tamamen hukuk komedileridir. Çağdaş ülkelerde darbelerden bahsedilmez" derken AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin ise, "Bu redci cephenin halkımız tarafından da seçimde sandıkta her zaman olduğu gibi red edildiğini hep birlikte görmekteydik" ifadesini kaydetti.

AK Parti Malatya İl Başkanlığı'nın geleneksel halk gününe AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, nöbetçi vekil olarak katılıp, vatandaşları dinledi. Toplantı öncesinde Milletvekili Şahin ile il başkanı Mustafa Şahin basın mensuplarına gündemle ilgili açıklamalarda bulundular.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, "Geçtiğimiz hafta, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlayan değerli Malatya'da yaşayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ondan önceki mitingleri iyi hatırlıyoruz, 'Ancak miting böyle olur' dedirtecek kadar o görkemli mitinge katılan herkese, dualarıyla bize destek verenlere saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Yapılan miting, bir seçim arifesinde yapılan organizasyon değildi. Referandum öncesi yapılan o görkemli miting görülmeye değerdi. Diğer illerden onlarca il başkanımız bizi arayıp tebrik etti. Malatya hep dik durmasını bilen bir ilimiz. Haksızlık karşısında hiç bir zaman için susan, dilini yutan konumunda olmadı, kendileri gibi düşünen, kendilerini değer yargılarına sahip olan bir genel başkana da 6. mitingimizde, her zamankinden daha fazla bir kalabalık vardı" dedi.

Şahin, "Referandum bilindiği gibi 12 Eylül darbesinin entrikalarının var olmuş olduğu, insan haklarının ihmal edilmiş olduğu, insanın insanca yaşama hakkının elinden alınmış olmasın rağmen, maalesef bugüne kadar AK Parti iktidarlarından önceki iktidarlarda buna benzer bir çalışma hiç bir zaman için olmadı, gündeme getirilmedi. Ama şuanda seçim programlarında yer vermelerine rağmen, şuanda bakıyorsunuz, retçi bir cephe oluşturulmaya çalışılıyor. Bugüne kadar kendilerini istemiş olduğu bir değişiklik olmasına rağmen, maalesef o işkencecilerin, darbecilerin yanında yer almayı kendilerine görev kabul eden o karanlık güç odaklarının yanında olmayı marifet sayan ve şu ana kadar halkın desteği ile iktidara gelemeyen bu retçi cephenin halkımız tarafından da seçimde sandıkta her zaman olduğu gibi red edildiğini hep birlikte görmekteydik. Referandum döneminde elbette onların almış oldukları oyların çok çok gerisinde bir red cephesinin olduğunu göreceğiz. Retçi partilerin tabanlarının bizimle aynı düşündüğünü görmekteyim."

AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin'de yaptığı konuşmasında, "Darbeler, tamamen hukuk komedileridir. Çağdaş ülkelerde darbelerden bahsedilmez. Bir Avrupa ülkesinde darbe hayallerde bile yer almaz. Amerika'da darbe kelimesi belki lügatlerde silinmiştir, yok böyle bir kelime. Millet kendilerine irade vermeyince başka yerlerden destek aramaya başladılar. Darbecilerle işbirliğine gittiler. Biz diyoruz ki, Milletin hakemliğine gidelim" dedi.

Şahin, "12 Eylül darbe bilançosunun rakamlarını da açıklayarak, "Suçsuz yere gözaltına alınanların sayısı 650 bin. Bunlar MHP'li, CHP'li başka partili. Bütün partilerden, fişlenen insan sayısı 1 milyon 683 bin kişi. Yargılanan insan sayısı 230 bin. Nedir bunların suçu? Fikirlerini değişik şekillerde topluma empoze etmişler. Hani demokrasi vardı? İdamı istenen insan sayısı 7 bin kişi, hakkında idam cezası verilen 517 kişi ve idam edilen 49 kişi. Pasaport verilmeyen 388 bin kişi. Sakıncalı diye işten atılan insan sayısı 30 bin kişi. Vatandaşlıktan ihraç edilen 14 bin kişi. Ülkeden kaçıp canını kurtaran 30 bin kişi. İşkenceden öldüğü kanıtlanan insan sayısı 171 kişi. Açlık grevinde ölen insan sayısı 14 kişi. Yasaklanan film sayısı 937 adet. Faaliyeti durdurulan dernek sayısı 23 bin 667 dernek. Görevine son verilen öğretmen sayısı 3 bin 584 öğretmen. Görevine son verilen üniversite hocası sayısı 120 kişidir. 400 gazeteciye 3 bin 315 yıl 6 ay hapis ve 12milyar 848 milyon tazminat istendi. 13 büyük gazete için 303 dava açıldı ve 927 yayın yasaklandı" şeklinde bilgi verdi.

Şahin, Malatya'nın referandum için yüksek derecede evet oyunu vereceğini belirterek, "Bu referanduma hayır diyenin kendi vicdanı ile yüzleşmesi lazım" dedi.

AK PARTİLİ ŞAHİNLER REFERANDUM İÇİN EVET OYU İSTEDİ
AK PARTİLİ ŞAHİNLER REFERANDUM İÇİN EVET OYU İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 17:24:03
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 19:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?