4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Şakacı çocuklara soruşturma

Malatya'da parka bıraktıkları paketin üzerine bomba yazarak polisi alarma geçiren ve amaçlarını şaka yapmak olarak açıklayan 3 çocuk hakkında, "suç uydurma" iddiasıyla soruşturma açıldı.
Edinilen bilgiye göre, Malatya merkez Yeni Camii arkasındaki Soykan Parkı'nda bir bankın üzerine bomba süsü verilmiş paket koyarak üzerine, "Bomba saat 1:30" yazan A.B. (12), Y.T. (12) ve M.Y.P. (12), polise verdikleri ifadelerinde, "Amacımız şaka yapmaktı" dedi. Yaşlarının küçük olması nedeniyle ifadelerinin alınmasının ardından ailelerine teslim edilen çocuklar hakkında, "suç uydurma" iddiasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi.

 

Önceki haber

Malatya'da yaşları 12 olan 3 çocuk, kent merkezinin en yoğun noktalarından biri olan Yeni Cami'nin arkasındaki banka bomba süsü verdikleri paketi bırakıp üzerine de "bomba" yazarak Malatya Emniyet Müdürlüğü ekiplerini alarma geçirdi.


Malatya Emniyeti'ne yapılan bir ihbarda, Yeni Cami'nin arkasındaki Soykan Parkı'nda üzerinde "bomba" yazılı bir paketin olduğu bildirilince çok sayıda polis ekibi olay yerine yönlendirildi. Bazı ekipler, olay yerini güvenlik çemberine almaya çalışırken, sivil ekipler de olay yeri çevresinde inceleme yaptı.


Ekipler çalışma yaptığı esnada yaşları 12 olan ve dershaneye gittikleri öğrenilen 3 çocuk, polislerin yanına gelerek paketi kendilerinin bıraktığını ve üzerindeki yazıyı da kendilerinin yazdığını söyledi. Bunun üzerine tüm ekipler rahat bir nefes aldı.


Polislerden özür dileyen çocuklar Çocuk Şubesi'ne götürüldü. Çocukların, ifadelerinin alınmasının ardından ailelerine teslim edildikleri öğrenildi.
Başlatılan soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 18:11:18
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 18:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?