30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Saldırılar Sabancı'yı endişelendirdi

SALDIRILAR ALİ SABANCI'YI ENDİŞELENDİRDİ

Malatya'yı ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, "Bugünlerde saldırmalar moda oldu. Bize de burada yumurta mı atarlar, portakal mı atarlar diye endişeleniyoruz" dedi.

Malatya Ticaret Borsası'nı ziyaret edip Meclis Başkanı Akif Baştürk'dan çalışmalar hakkında bilgi alan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, espri yaparak, "Bize yumurta mı atarlar, portakal mı atarlar onu bilmiyorum" ifadelerini kullandı. TB Meclis Başkanı Baştürk ise, "Malatyalı misafirperverdir. Size kimse bir şey atmaz. Atsa atsa kayısı atarlar" diye cevap verdi.

Ticaret Borsası'nın çalışmalarıyla ilgili TB Meclis Başkanı Baştürk'den bilgi alan Ali Sabancı, "Eğer sizin benim kadar sermayeniz olsaydı, kayısı için neler yapardınız" sorusuna karşılık Baştürk, "Kayısının sanayi ürünü olması için yatırım gerekiyor. Sizlerin bilgi ve sermaye birikiminiz var. Buraya kayısı entegre tesisi kursanız ve bunu Malatyalılar görse, böyle entegre tesisleri artar. Bizim halkımız bir şeyin görünce yapıyor. Siz başlangıç yaparsanız, Malatyalı sermayedarlar da entegre tesis kurar" ifadelerini kullandı.

"Biz kuru kayısının kilosunu 2-3 Euro'ya ihraç ediyoruz. Yurt dışında kilosu ihraç ettiğimiz fiyatın 10 katı fazlasına satılıyor. Çünkü, kayısı işlenerek satılıyor" diyen Baştürk, kayısıyı sanayi ürünü haline getirmeleri halinde üreticinin daha fazla kazanacağını vurguladı.

Ziyaret sırasında, TB Meclis Başkanı Baştürk, Ali Sabancı'ya tepside kuru kayısı hediye etti.

SALDIRILAR ALİ SABANCI'YI ENDİŞELENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 13:11:02
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 13:31:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?