3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Samet yuvada kalacak!

TFF 2. Lig'den TFF 3. Lig'e düşen Malatya Belediyespor'da genç futbolcu Samet Yeniceli, TFF 2. ve 3. Lig'den birçok takımdan transfer teklifi aldığını ancak önceliğinin Malatya olduğunu söyledi.


Malatya'nın futbol açısından şansız bir yıl geçirdiğini ifade eden turuncu-yeşilli takımın futbolcusu Samet, "Malatya Belediyespor olarak şansız bir dönem geçirdik. Hem Malatyaspor hem de Malatya Belediyespor'un küme düştüğü gerçeği önümüzde duruyor. Talihsiz bir şekilde iki takımda küme düştü. Bu Malatya şehri ve futbolcuları için büyük bir talihsizlik. Umarım iki takımda bir an önce toparlanarak, daha iyi yerlere gelirler. Futbola Malatya başladık ve burada bir yerlere geldik. Malatyalı gençler olarak
görev verildiği takdirde Malatyaspor ve Malatya Belediyespor'u iyi yerlere getirmek için elimizden gelen bütün mücadeleyi veririz. Malatyalı olarak takımlarımızı iyi yerlere getirmeyi isteriz" dedi.


Genç futbolculara takımların iyi oldukları dönemde de şans verilmesi gerektiğini kaydeden Yeniceli, "Genel olarak düşünürsek çok olumlu bir sezon geçirdiğimi söyleyemem. Çünkü takımın küme düşmesi garantileştiği andan itibaren forma şansı bulmaya başladım. Dışarıdan bakıldığı zaman takımın küme düşmüş olması Malatyalı genç oyunculara yaradı gibi görünüyor ama bu durum hiç de öyle değil. Biz isterik ki, şampiyonluk şansı bulunan takımlarda şans bulalım. Takımlar daha iyi durumdayken forma şansı bulmak istiyoruz.

Ama böyle olmadı. Takım küme düştükten sonra genç oyunculara forma şansı verilmeye başlandı. Biz de iyisiyle kötüsüyle bu şansı kullandık. Gönül isterdi ki, takım küme düşmesin biz de daha iyi yerlerde mücadele edelim ama olmadı. İlerleyen senelerde daha iyi olacak diye düşünüyorum. Bu yıl Malatya için kötü bir sezon oldu. Umarım daha kötü olmaz ve takımlarımız daha iyi yerlere gelir. Bunun yanında Malatyalı futbolcular daha çok şans bulur ve kendilerini geliştirirler" diye konuştu.


Genç futbolcu, bireysel olarak görüştüğü birkaç kulübün olduğunu ifade ederek, "Transfer teklifi aldığım TFF 2. ve 3. lig takımları var ama benim önceliğim Malatya. Ancak kulüpteki belirsizlikten dolayı neyin ne olacağını bilemiyoruz. Teklifleri değerlendirip, değerlendiremeyeceğim ilerleyen günlerde belli olacak. Sonuçta kulübümle olan sözleşmem devam ediyor ve yönetimin kararına göre ben de bir karar vereceğim" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 14:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?