3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Şampiyonaya 40 sporcu katılacak

Konya'da yapılacak olan Türkiye Kick Boks Şampiyonasına Malatya'dan 40 sporcu katılacak.


30 Haziran ile 5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek, minikler, gençler ve büyükler Türkiye Kick Boks şampiyonasıyla ilgili bilgiler veren Malatya Kick Boks İl Temsilcisi ve Türkiye Kick Boks Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Nurullah Ertaş, amaçlarının Kick Boks sporuna olan ilgiyi çoğaltarak, milli takıma daha çok sporcu kazandırmak olduğunu söyledi. Ertaş, Malatya Belediyesinden destek beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi:
"4-5 Nisan 2009 tarihinde Malatya da başlattığımız 1. Anadolu Kick Boks Şampiyonası'nın ikincisini 23-24 mayıs 2009 tarihlerinde Elazığ da ve üçüncüsünü Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yaptık. Bu şampiyonalar Konya ve İzmir de yapılacak Türkiye şampiyonaları öncesi iyi bir tecrübe olmuştur. İlimizi Türkiye şampiyonalarında temsil edecek geçen senelerin milli Kick Boks sporcuları da bulunmaktadır. Malatya olarak bu şampiyonalara iddialı hazırlandık.

Temennimiz bu sene yapılacak olan dünya şampiyonalarına ilimizden de sporcular yollayabilmektir. Bazı iyi sporcularımız, maddi sıkıntı içinde olup hiçbir yerden destek bulamayıp, bu şampiyonalara gelememektedirler. Ancak gençlik ve spor il müdürlüğümüzün de Kick Boks bütçesinde yeterli ödeneği bulunmadığından sadece yol masraflarını karşılayabilmektedir. Biz de birçok kurumdan bu kaliteli sporcularımız için yardım talep ettik ancak bir sonuç alamadık. Gücümüz yettiğince kendimiz masraflarını karşılayarak müsabakalara götürdük ve götürüyoruz. Bu kaliteli sporculara ve milli sporcularımıza sahip çıkılmasını istiyoruz.

Düzenlediğimiz Anadolu Kick Boks Müsabakaları'nda bile dışardan gelen iller çok rahat sponsor bulabildikleri, üstelik kazanılan madalyaları diğer illerin valileri makamına davet edip verdikleri halde, biz Malatya olarak 45 madalya alıp şampiyon olmamıza rağmen Malatya'daki kuruluşlar ve iş adamları bize hiçbir destek vermemişlerdir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu da en çok milli sporcu Malatya da bulunmaktadır. Buna rağmen hiç destek verilmemektedir. Malatya'daki sporseverler bilinen başka sporlara verdikleri desteği Kick Boks sporuna vermemektedirler."


Öte yandan her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve www.kickboks.com internet sitesinde oylamaya açılan, Türkiye Geneli Yılın En İyi Kick Boks Antrenörü dalında Malatya Kick Boks İl Temsilcisi ve Türkiye Kick Boks Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Nurullah Ertaş da yarışmaya katıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 15:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?