4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Sanat günlerine şair konuk

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma Grubunun organizasyonu ile her ayın ilk haftası düzenlenen "Beydağı Sanat Günleri"nin 7.'si yapıldı. Malatya'nın yetiştirdiği Şair Osman Kaya, Beydağı Sanat Günleri'nin bu ayki konuğu oldu.

Yerel Gündem 21 Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Yerel Gündem 21 Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Abdulkadir Artan, yaptıkları bu çalışmaların kültürel faaliyetlere büyük katkı sağladığını söyleyerek, Osman Kaya'nın sürekli kendini yenileyen ve Malatya sevdalısı bir şair olduğunu dile getirdi.

Şair Osman Kaya ise yaptığı konuşmasında şiirin edebi türler içerisinde en fazla yazılıp ve okunduğunu, şiirin insanın duygularının tercümanı olduğunu belirterek, şiir hakkında herkesin farklı bir tanımı olduğunu, şiire her zaman sanatçının o anki ruh halinin yansıdığını söyledi.

Programda şairin oğulları babalarına ait olan, "Yüce Allah'ım" ve "Vatan Şehitlerimizin Aziz Ruhuna" adlı şiirlerini okurken, şairin yaşlı bir kadının çektiği sıkıntıları dile getirdiği "Yüreğimin Sesi" şiirini ise farklı yorumu ile okuyan Muhammet Derindağ, salondakilere duygulu anlar yaşattı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 16:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?