4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Sanayicilerden elektrik zammına tepki

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, elektriğe yapılan zam oranına tepki göstererek, bunun üretime ve istihdama yönelik olumsuz etki yapacağını söyledi.

TSO Meclisi’nin Haziran ayı toplantısı, Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında odanın meclis salonunda yapıldı. TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, elektriğe yapılan zam oranına tepki göstererek “Zaten sıkıntı içerisinde olan üretimin ciddi manada yeniden sıkıntıya gireceği herkes tarafından bilinmektedir. Biz her fırsatta Türkiye’ni enerji politikasını yeniden belirlenerek, yeni kaynaklara girmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Önümüzdeki günlerde üretim yapan sanayicilerimize ve işadamlarımıza ek maliyetler, ek yükler gelecektir. Şuanda enerjide uygulanan, yüzde 50 tutarındaki teşvikinde bu yıl sonu itibariyle de sona erecek olmasıyla, üretimdeki girdi maliyetleri daha artarak, istihdam konusunda ciddi manada sıkıntıya neden olacaktır” diye konuştu.

Faiz oranlarının hızlı bir şekilde geriye çekilmesini istediklerini belirten Erkoç, “Üretim ve istihdamı arttırıcı tedbirlerin acilen alınmasını bekliyoruz. Şu anda verilere göre, yaşana siyasi olaylardan dolayı talep daralması söz konusu olmuştur. Ekonomide istikrar isteniyorsa, istikrar ve demokrasi tavana yayılmalı. Huzur ve güven ortamı sağlanmalıdır” dedi.

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nin (ABİGEM) Malatya’da hizmete hazır hale getirildiğini de belirten Erkoç, “ABİGEM Malatya’da yakında hizmete girecek. Bir koordinatörü belirlenerek, eleman alımları belirlenen şirket tarafından alınacaktır. Temmuz ayı itibariyle ABİGEM Malatya’da faaliyete geçmiş olacaktır. ABİGEM Malatya ve bölgemiz için önem arz eden bir kuruluş. KOBİ’lerimiz için ciddi manada destek olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 14:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?