30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Şap aşısı kampanyası başladı

MALATYA'DA ŞAP AŞISI KAMPANYASI BAŞLADI

Malatya Tarım İl Müdürlüğü, şap salgınına karşı büyük ve küçükbaş hayvanlarda İlkbahar Şap Aşısı Kampanyası'nı başlattı.

Tarım İl Müdürlüğü'nün Şap Aşısı'nı başlatması nedeniyle çalışmaları Dilek kasabasındaki bir büyükbaş hayvan işletmesinde denetleyerek inceleyen Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, yılda 2 kez küçük ve büyükbaş hayvanlarda ilkbahar ve sonbaharda olmak üzere Şap Aşısı yapıldığını belirterek, Malatya'da 2010 yılı ilkbahar Şap Aşısı kampanyası'nın başlatılmış bulunduğunu söyledi.

Zabun, Şap hastalığının bulaşıcı özelliği nedeniyle zararının büyük olduğunu belirterek, hayvan yetiştiricilerinin mutlaka Şap Aşısı'nı yaptırmalarını istedi.

Tarım İl Müdürü Zabun, "Şap hastalığı yüzde 100 bulaşıcı bir hastalıktır. Bu hastalıkla mücadelemiz sürüyor. Tek tek evlere girerek hayvanları aşılayarak kayıt altına alacağız" dedi.

Zabun, Şap Aşısı yaptırılmayan hayvanların sevkıyatına izin verilmeyeceğini belirterek, belde belediye başkanı ve köy muhtarlarının bu konuda Tarım İl Müdürlüğü görevlilerine yardımcı olması gerektiğini ifade etti.

MALATYA'DA ŞAP AŞISI KAMPANYASI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 15:57:04
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 16:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?