3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Saran, ABD gezisini değerlendirdi

Malatya Valisi Ulvi Saran, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Demoin şehri ile kardeş şehir olacaklarını söyledi.


ABD'nin Chicago şehrinde düzenlenen, açılışını Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün yaptığı festivale, AK Parti Malatya milletvekili Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Valilik Yazı İşleri Müdürü Durmuş Doğan ve bazı işadamları ile birlikte katılan Malatya Valisi Ulvi Saran, geziyi değerlendirdi.


Makamında yaptığı basın açıklamasında ABD'nin Chicago şehrinde düzenlenen festivalde Malatya standı açıp, el dokuması halılar, geleneksel el sanatları ve Malatya'nın fotoğrafları ile kayısıyı sergilediklerini söyleyen Vali Saran, burada yaptıkları temaslarda ABD'nin Iowa eyaletine bağlı Demoin şehri ile Malatya'nın kardeş şehir olması noktasında ön görüşme yapıldığını bildirdi.


Kardeş şehir olunca, Malatya ile bu şehir arasında öğrencilerin eğitiminden tutun da birçok yararları olacağına dikkat çeken Vali Saran, gezinin son derece yararlı geçtiğini vurguladı.


ABD'de Malatya kayısının kilosunun 10-12 Dolar 'dan satıldığını gördüklerini söyleyen Vali Saran, buralarda kayısı satış ofisi açılması noktasında fikir alış verişinde de bulunulduğunu dile getirip, "Dünya nasıl kayısı istiyor öyle ihraç etmek lazım. Kayısı'yı sanayi ürünü haline getirip, dünyanın istediği şekilde pazarlamalıyız. Bu gibi yerlerde kayısı ofisi kurup satma gündeme geldi. Bu konuda Türkiye Dış Ticaret Müsteşarlığı yarıya kadar gideri karşılıyor. Bir değerlendirme yapacağız" şeklinde
konuştu.


Vali Saran, Malatya kuru kayısının yüzde 80'inin ihraç edilmesine rağmen, ABD'de kayısıyı belli bir kesimin tanıdığını gördüklerini, genelde tanınmadığını söyleyip, "Buralarda kayısımız yeterince bilinmiyor, tanıtım yapmamız lazım" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 18:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?