30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Şehit aileleri unutulmadı

ZAFER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

18 Mart Çanakkale şehitlerini anma haftası dolayısıyla Malatya'nın Doğanşehir ilçe Müftüsü Şehmuz Tanrıverdi ve müftülük çalışanları, şehit ailelerini ziyaret etti.

Karşıyaka Mahallesi'nde oturan şehit Jandarma er Doğan Yaman ile şehit Jandarma Er Sübitay Süküt'ün ailelerini ziyaret ederek birer kitap armağan eden ilçe müftüsü Tanrıverdi yaptığı konuşmada, "Zamanında atalarımız şimdi ise evlatlarımız bu topraklar için kanlarını akıtmaktadırlar. Allah katında en iyi ölüm şahadet şerbetini içmektir. Çanakkale Zaferinde atalarımız vatanın, milletin ve toprağının bütünlüğü için gözlerini kırpmadan şehit olmuşlardır. Şimdide gençlerimiz bu toprak bütünlüğü için canlarını

vermektedirler. Gelecekte ise bu şanlı görevi evlatlarımız devralacaktır. Bugün yapmış olduğumuz bu ziyaretin amacı şehit ailelerinin ve şehitlerimizin yalnız olmadığını göstermektir. Ateş düştüğü yeri yakar ama onlarda bizim evlatlarımız ve sizlerde bizim anne ve babamızsınız. Hepimiz aynı vatanın evlatlarıyız. Şehitlerimiz Allahın rahmeti altındadırlar. Ruhları şad olsun"dedi.

Daha sonra okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan dua ile ziyaret son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 10:07:05
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 14:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?