3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Şehit anneleri sokağa döküldü

MALATYA'DAN PKK'LILARIN KARŞILANMASINA TEPKİ

Malatya'da önce basın açıklaması yapan şehit anneleri, sonra şehit evlatlarının fotoğraflarını alarak caddede yürüyüş yaptılar.

Malatya Önce Vatan Derneği, Şehit Aileleri Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi tarafından düzenlenen ortak basın toplantısında açılım politikalarına tepki gösterildi.

Önce Vatan Derneği Başkanı Ahmet Keskinkılıç, "Ülkemize gelen teröristler, zafer kazanmışçasına davullarla karşılanıyorlar. Bu ülkeye yılarca ihanet ettiler. Bu teröristlere müsamaha gösterenlere soruyorum, eğer senin çocuğunu da şehit etmiş olsaydı, dağdan getirdiğin eşkıyayı alkışlarla karşılar mıydınız? Bu görüntülere nasıl tahammül ederdiniz?" dedi.

Malatya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Duran Şahin ise, "Vatan sağ olsun dedik. Bu yaşta gerekirse gider çarpışırız dedik. Bir evladımız var, oda vatanda feda olsun dedik. Yetkililer ise yıllarca, bunların kökü kazınacak dediler. Bugün gizli çirkin pazarlıklara şahit olduk. Savcıların yönlendirmeleri ile teröristler aklanarak, şehir şehir gezerek adeta zafer kutladılar" ifadelerini kaydetti.

Basın açıklamasına MHP, CHP ve DSP İl Başkanları da katılarak destek verdiler.

Basın açıklamasından sonra şehit anneleri şehit çocuklarının fotoğraflarını taşıyarak, Emeksiz Caddesi'ndeki Önce Vatan Derneği'ne kadar sessizce yürüyüş yaptılar.

Basın açıklaması nedeniyle polis tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.

MALATYA'DAN PKK'LILARIN KARŞILANMASINA TEPKİ
MALATYA'DAN PKK'LILARIN KARŞILANMASINA TEPKİ
MALATYA'DAN PKK'LILARIN KARŞILANMASINA TEPKİ
MALATYA'DAN PKK'LILARIN KARŞILANMASINA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 16:52:02
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 18:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?