2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Şehit cenazesinde gözyaşı sel oldu

Şırnak'ta teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan erlerden biri olan Metin Selçuk, memleketi Malatya'da gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Şehit er Metin Selçuk'un (21) cenazesi, Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'nda, öğlen namazını müteakip kılının cenaze namazından sonra Şehitlik'te toprağa verildi. Cenaze törenine, Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Belediye Başkanı Cemal Akın, üst düzey askeri yetkilileri, bazı belediye, parti ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, Selçuk ailesi ve kalabalık topluluk katıldı. Şehit askerin annesi Saadet, kardeşleri Nihal, Nihat ve Mustafa, cenaze töreninde feryat etti. Kız kardeşi Nihal ise, kardeşinin fotoğrafının göğsünden indirmedi. Anne Saadet Selçuk'u, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ziyaret edip başsağlığı diledi. 

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganların atıldığı cenaze töreninde konuşma yapan 2. Ordu Komutanlığı'nda görevli Kurmay Albay Zafer Karataş, "Yasadışı PKK terör örgütünün sahipleri ve destekleyenleri sürekli olarak değişmiştir. Değişmeyen tek şey vardır, bu vatanın sahilleri, bu cumhuriyeti kuran ve her biri birinci sınıf vatandaşlardan oluşan üniter yapısı içindeki Türk milletidir" dedi.
"Teröristlerin teslim olması dışında hiçbir seçeneğe itibar etmemiz mümkün değildir" diyen Karataş, "2 gün önceki hain tuzak, milletimizi haklı çıkarmaktadır. Bu gerçeği, örgüte destek verenlerin de görmesi en büyük temennimizdir. Örgütün gerçek gücünü görenlerin güvenlik kuvvetlerimize teslim olması her geçen gün artmaktadır" diye konuştu. 

Bu arada, cenazenin defnedilmesinden sonra şehit yakınlarına Türk bayrağı verirken konuşan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, "Dağda tek terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz sürecek. Dağda silahlı olduğu sürece insanımıza rahat yoktur. Biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız" dedi. 

İzmir Gaziemir'de askere başlayan ve usta birliği için Şırnak'ın Akdizgin Tabur Komutanlığı'na gönderilen 8.5 aylık asker olduğu belirtilen ve askerde yazıcılık yapan Metin Selçuk'un bekar ve 4 kardeş olduğu bildirildi. Şehit Metin Selçuk'un babası Dursun Selçuk'un ise 56 gün önce vefat ettiği öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 15:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?