4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Şehit kanı akan toprakla harita yapıldı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde en fazla şehit veren 25 ayrı noktadan alınan toprak numuneleri bir araya getirilerek yapılan Türkiye haritası, Malatya'da açılan Şehit ve Gaziler Müzesi'ne asıldı.

Malatya'da 2. Ordu Komutanlığı'na bağlı İstihkam Alay Komutanlığı alanında bulunan Malatya Şehitler ve Gaziler Müzesi'nde, şehitlerin şehadete erdikleri esnada üzerlerinde bulunan özel eşyaları ile diğer hatıraları sergileniyor. Şehitlere ait mektuplar, fotoğraflar, paralar, giyim malzemeleri, tespihler, kalemler, saatler ve künyelerin bulunduğu müzeyi ziyaret eden şehit yakınları ise gözyaşlarını tutamayarak evlatlarını anıyor.

Şehitler ve Gaziler Müzesi'nde üzerinde "Önce vatan" yazan ve topraktan yapıldığı belirtilen Türkiye haritasının ise Doğu'da terör örgütü ile mücadelede en fazla şehit verilen 25 ayrı noktadan getirilen toprak numunelerinin harmanlanması ile yapıldığı belirtildi. Haritanın üzerindeki bilgi notunda "2. Ordu Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Malatyalı şehitlerimizin şehadet yerlerinden alınan vatan topraklarından Fresko tekniği ile yapılmıştır. 'Önce vatan' ilkesi altın varakla işlenmiştir. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun" ifadesi yer alıyor.

Bu şekilde yapılan haritanın Türkiye'de bir ilk özelliği taşıdığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 11:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?